Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

„Még fel sem tudom fogni, hihetetlen” – értékelt az újdonsült világbajnok Györgydeák

Sebestyén Ervin 2022. november 28., 14:30 utolsó módosítás: 2022. november 28., 15:19

Múlt hétvégén rendezték Nürnbergben a teqball-világbajnokságot, amelyen képviselve volt a Góbék Teqball Team is. Több kategóriában remekeltek, férfi egyéniben az aranyérem is összejött, míg férfi párosban a bronz. A játékosok meséltek az élményeikről.

„Még fel sem tudom fogni, hihetetlen” – értékelt az újdonsült világbajnok Györgydeák
Galérianézet
Hatalmasat játszott az összes góbés teqballos, szenzációs eredményeket értek el a vébén Fotó: Masline Attila

Csütörtökön Györgydeák Apor kezdte meg a remek menetelést a nyolcaddöntőben férfi egyéni kategóriában, ahol sorra jutott túl ellenfelein. Előbb szenegáli, majd örmény, utána amerikai teqballossal mérkőzött meg, vasárnap a fináléban pedig a lengyel bajnok Adrian Duszak ellen kellett bizonyítania. Igazán megszorongatni senki sem tudta, Györgydeák a döntőt is lerendezte két szettben (12–8, 12–6), ezzel magabiztosan elhódítva a világbajnoki címet, valamint megerősítve első helyét a világranglista élén.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

„Fantasztikus érzés felérni a csúcsra, még fel sem tudom fogni. Hihetetlen! Nagyon sok munkát tettünk bele, erről szóltak a napjaink reggeltől estig heteken, hónapokon át. A fizikai edzésektől a mentális felkészülésig, nagyon sokat dolgoztunk.

A páros bronzérem mellé jött a világbajnoki arany, felfoghatatlan. Végig magabiztosnak éreztem magam a tornán és fantasztikusan alakultak a mérkőzések, szettveszteség nélkül tudtam lehozni az egész világbajnokságot”

– nyilatkozta megkeresésünkre Györgydeák Apor.

Fotó: Góbek Teqball Team

Férfi párosban szintén oroszlánrészt vállalt a jó teljesítményben, ahol Ilyés Szabolccsal karöltve egészen a kisdöntőig meneteltek, amit két szettben megnyertek a brazilokkal szemben, így világbajnoki bronzzal gazdagodott az egyébként sem szegény éremkollekciójuk.

„A torna második helyén voltunk kiemelve a szerbek mögött, azonban tudtuk, hogy ha eljutunk az elődöntőig, akkor onnantól igazi ki-ki meccs vár ránk. Ez pontosan így is lett, az örmények és az ukránok elleni győzelmek után a rendkívül erős magyarokkal elődöntőztünk.

Az első szettben szinte végig mi vezettünk, majd a végjátékban két kétes ítélet végett is, kicsúszott a kezünkből a szett. A másodikban pedig jobbak voltak és behúzták a meccset”

– mondta Ilyés Szabolcs, aki hangsúlyozta azt is, hogy a brazilok elleni kisdöntőre nem volt könnyű felállni rögtön a vesztes elődöntő után, mivel ők eredetileg az aranyért érkeztek a tornára.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

„Tanulnunk kell az esetből és ha egy-egy téves bírói hiba is történik, nem szabad kizökkentsen, illetve el kell bírjuk az ilyesfajta terhet is. Ezen dolgozunk a jövőben, talán már a hétvégi Marseille-i tornán, mely az utolsó lesz az évben”

Az Ilyés Szabolcs–Mitri Rita vegyes páros remekül kezdte a világbajnokságot, a csoportkörben mindhárom meccsüket megnyerték és első helyen mentek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Fotó: Góbek Teqball Team

„Ritával a világbajnokságra való kvalifikációnk is bravúros volt, annak tudatában, hogy lánytársam első sorban futballista és ennek megfelelően többnyire fociedzéseket is csinál a teqball helyett. Úgy mentünk ki, hogy a legjobb nyolccal már elégedettek lennénk, amihez legalább egy bravúr kellett. Ez meg is lett a csoportban, hiszen a későbbi harmadik lengyel válogatottat sikerült legyőznünk, így kerülve egy kedvezőbb ágra. A legjobb tizenhatban két szoros szettben legyőztük Portugáliát, majd a szerbek sajnos megvertek a negyeddöntőben. Megérdemelten jutottak be a négybe” – értékelt Ilyés Szabolcs, aki összességében teljes mértékben elégedett a góbés teljesítménnyel, mindenki kiválóan teljesített és kiadta magából a maximumot.

Fotó: Góbek Teqball Team

„A negyeddöntős helyezés mellett és az értékes bronzérem után, Apor az esélyesség és világelsőség terhét is elbírva világbajnok lett. Ez volt egyébként a Góbék 10. világbajnoki érme: 3 arany, 1 ezüst és hat bronz mellett, van két negyedik hely is az elmúlt évekből. Kielégítően szerepeltek a romániai keret további két lány játékosai is, akik korábban szintén a Góbékban teqeltek: Barabási Kinga egy előkelő negyeddöntős helyezést ért el egyéniben, míg Dakó Katával női párosban negyedikek lettek. Soha rosszabb vébét” – zárta gondolatait Ilyés Szabolcs.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.