Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hihetetlen: elképesztően magabiztos menetelés végén világbajnok a székely teqballos

Sebestyén Ervin 2022. november 27., 16:55

November 23–27. között rendezik a teqball-világbajnokságot Nürnbergben, amelyen Györgydeák Apor férfi egyéniben világelsőként érkezett a tornára, ebben a kategóriában pedig be is jutott a fináléba, amit vasárnap délután magabiztos játékkal meg is nyert.

Hihetetlen: elképesztően magabiztos menetelés végén világbajnok a székely teqballos
Nem volt ellenszer Györgydeák játékára, világbajnok a székely teqballos. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Györgydeák Apor

Első számú kiemeltként várhatta a tornát Györgydeák Apor, a Góbék Teqball Team játékosa, aminek köszönhetően a nyolcaddöntőben játszotta az első meccsét. Előbb szenegáli, majd örmény, utána amerikai ellenféllel nézett farkasszemet, viszont egyikük sem tudta igazán megszorongatni, mindvégig magabiztosan menetelt a döntőig.

A fináléban a négyszeres világbajnok Blázsovics Ádámot legyőző lengyel bajnok, Adrian Duszak ellen kellett bizonyítania, aki ellen két szett is elég volt.

Györgydeák előbb 12–8-ra, majd 12–6-ra diadalmaskodott, ezáltal elhódítva a világbajnoki címet, valamint megerősítve első helyét a világranglista élén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.