Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Focivilágbajnokok társaságában népszerűsítették a sportágat a székely teqballosok

Horváth Bálint Ottó 2023. március 26., 17:00

Nem mindennapi eseményen vett részt a hétvégén a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team két képviselője, a világelső Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs klubvezető. A neves Marca sportújság Málagában szervezett fesztiválján vitték tovább a klub hírnevét.

Focivilágbajnokok társaságában népszerűsítették a sportágat a székely teqballosok
Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, középen a világ- és Európa-bajnok korábbi labdarúgó Christian Karembeu Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A spanyolországi kikötőváros volt a házigazdája annak a három napos rangos eseménynek, amelynek keretében szombaton több helyszínen különböző sportágbemutatók és előadások zajlottak, ezt megelőzően pedig pénteken gálaműsorral vette kezdetét a rendezvény.

Neves meghívottak vettek részt a Marca sportújság által szervezett fesztiválon, mint a teqball nagykövete, a korábbi brazil világbajnok Ronaldinho, aki különdíjban részesült, a világ- és Európa-bajnok korábbi labdarúgó, Christian Karembeu, a spanyol válogatottal szintén világ- és Európa-bajnoki címet nyert Fernando Llorente, az egyik leghíresebb szakvezető, az olasz Fabio Capello, vagy a háromszoros Moto GP-világbajnok Jorge Lorenzo, valamint a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer Al-Kelaifi.

Továbbá, jelen volt a teqball egyik alapító tagja, a magyarországi Huszár Viktor, aki a Nemzetközi Teqball Szövetség végrehajtó bizottságának az elnöke, és tárgyalásokat folytatott a sportág fejlődése érdekében.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Napjaink egyik feltörekvő sportágát, a teqballt a világbajnoki címvédő és világranglistavezető Györgydeák Apor, a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team klasszis játékosa képviselte, akit Ilyés Szabolcs klubvezetőként, menedzsereként és egyben játékostársaként kísérte el Málagába.

Örvendünk annak, hogy olyan játékost tudtunk kinevelni, akire felfigyelt a világ egyik legnagyobb sportújságja és meghívta erre a rangos eseményre, amelyen tovább tudtuk vinni a sportág és a klubunk hírnevét”

– nyilatkozta Ilyés Szabolcs a Székely Sportnak.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Mint ismertette, a szombati teqbellbemutatón Málaga főterén Györgydeák Apor és Christian Karembeu volt a két főszereplő, akik két spanyol Instagram-sztárral játszottak nagyszámú közönség előtt, a mérkőzés lejártával pedig autogramot is osztogattak a rajongóknak.

A rendezvény meghívottjai a szombati napot közös meccsnézéssel töltötték, a spanyol labdarúgó-válogatott a málagai stadionban játszotta a Norvégia ellen 3–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőt. A rendezvény még vasárnap is tartott, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor azonban repülőre ültek és egyből Podgoricába utaznak, ahol a jövő hét közepén újabb kiemelt verseny vár rájuk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.