Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Érem nélkül zárta az Eb-t a sepsiszentgyörgyi kerékpáros

Sebestyén Ervin 2024. május 13., 16:33

Május 8. és 12. között rendezték a hegyikerékpáros Európa-bajnokságot, melynek helyszíne Cheile Grădiștei volt. A kontinesviadalon részt vett a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede is, aki ezúttal érem nélkül fejezte be az eseményt.

Érem nélkül zárta az Eb-t a sepsiszentgyörgyi kerékpáros
Fotó: Facebook/Szabó Attila

Az Eb-n több mint 400 sportoló tette próbára tudását, azonban az időjárási viszonyok korántsem könnyítették meg a dolgukat. A folyamatos esőzés miatt nagyon sáros volt a pálya, így több tényező is befolyásolta a résztvevők teljesítményét. A férfi kategóriában az olasz Simone Avondetto zsebelte be az aranyérmet, míg a második helyen a dán Simon Andreasson végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a német Julian Schelb állhatott fel.

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede egyéniben a 38. pozícióban fejezte be a versenyt, csapatváltóban pedig a kilencedik lett.

A romániai válogatottban a háromszéki sportoló mellett Wendy Bunea, Iana-Alesia Balteș, Suzanne Hilbert, Patrick Pescaru és Dragoș Stavar szerepelt.

Molnár Ede nem pihenhet, hamarosan megrendezik Indonéziában a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat harmadik fordulóját. Az elsőre Párizsban került sor, ahol Ede aranyérmet szerzett, a második Barcelonában zajlott, ahol a szentgyörgyi kerékpáros szintén éremmel gazdagodott.

Eredmények, Cross Country Olympic (XCO) Európa-bajnokság:
Csapatváltó: 1. Olaszország 1:01:36 óra, 2. Franciaország 1:01:56, 3. Svájc 1:02:32... 9. Románia 1:11:23.
Férfiak: 1. Simone Avondetto (olasz) 1:14:57 óra, 2. Simon Andreassen (dán) 1:15:47, 3. Julian Schelb (német) 1:16:04... 38. Molnár Ede.
Nők: 1. Puck Pie­terse (holland) 1:28:09 óra, 2. Mona Mitterwallner (osztrák) 1:29:21, 3. Nina Benz (német) 1:30:24.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.