Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sepsiszentgyörgyi aranyérem a párizsi világkupán

Sebestyén Ervin 2024. április 22., 18:05

Párizsban rendezték a kerékpározók Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat idénynyitóját, amelyen kiválóan teljesített az Európa-bajnok Molnár Ede. A sepsiszentgyörgyi sportoló hajszállal megelőzte svéd ellenfelét és így ő zsebelte be az aranyérmet.

Sepsiszentgyörgyi aranyérem a párizsi világkupán
Egészen elképesztő teljesítménnyel aranyérmet nyert Párizsban Molnár Ede. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Federatia Romana de Ciclism

Rendkívül izgalmasra sikeredett a szezonnyitó a párizsi Montmartre szívében, ahol szombaton a macskaköves utcákon népes közönség szorított a versenyzőknek. Molnár Ede és Edvin Lindh nagyon szoros csatát vívott egymással, de végül a háromszéki sportoló egy kifejezetten erős sprinttel behúzta a győzelmet és aranyéremmel indította a világkupa-sorozatot.

Ez volt a 28 éves sepsiszentgyörgyi sportember első sikere a világkupán, amelyet április 26-án, Barcelonában folytatna.

A párizsi eseményen mindvégig kiválóan menetelt, a nyolcad- és negyeddöntőben ő érte el a legjobb időt a saját futamán, míg az elődöntőben is közel járt ehhez, de végül a második lett.

A fináléban második helyen a svéd Edvin Lindh végzett, aki egy hajszállal maradt el Molnár Edétől, a szlovén Jakob Klemenčič bronzéremmel gazdagodott, illetve a hazai pályán szereplő hatszoros világbajnok Titouan Perrin-Ganier a negyedik helyen zárt.

Fotó: Molnár Ede személyes archívuma

„Nagyon boldog vagyok, hogy Európa-bajnokként világkupát is sikerült nyernem. Az első szakaszt követően én állok az élen összetettben, ez pedig egészen fantasztikus érzés. A folytatásban is igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni, szeretném megőrizni ezt az első helyet.

Elképesztő volt ennyi néző előtt versenyezni, tényleg hihetetlen légkört és hangulatot teremtettek, nagyon boldog vagyok, hogy aranyérmet szereztem”

– nyilatkozta a versenyt követően Molnár Ede.

A világkupa következő állomása április 26-án Barcelonában lesz, míg azt követően a versenyzők május 19-én Palangkaraya (Indonézia) városába utaznak. Május 26-án Sakarya (Törökország), június 2-án Leuven (Belgium), augusztus 18-án São Paulo (Brazília), szeptember 29-én Bengaluru (India) és november 3-án Rijád (Szaúd-Arábia) városában tesztelhetik majd a tudásukat a versenyzők. Az idei XCE világkupa-sorozat összesen nyolc állomásből tevődik össze.

Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat, párizsi állomás:
1. Molnár Ede (Románia) 1:32.81 perc,
2. Edvin Lindh (Svédország) +0:00.07,
3. Jakob Klemenčič (Szlovénia) +0:00.80,
4. Titouan Perrin-Ganier (Franciaország) +0:01.97.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.