Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Molnár Ede nem tudta befejezni a barcelonai futamot, de így is bezsebelt egy aranyat

Sebestyén Ervin 2024. április 29., 17:35

Az elmúlt hétvégén rendezték Barcelonában a kerékpározók Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat második fordulóját, amelyen Molnár Ede nem ért célba, ugyanis egy bukás után kiesett és összetettben az ötödik helyre csúszott vissza.

Molnár Ede nem tudta befejezni a barcelonai futamot, de így is bezsebelt egy aranyat
Molnár Ede nem tudta befejezni a barclonai futamot. Korábbi felvétel Fotó: Molnár Ede személyes archívuma

Az idénynyitót Párizsban rendezték, ahol a háromszéki kerékpáros bizonyult a legjobbnak, aranyéremmel térhetett haza és összetettben az első helyről várhatta a folytatást.

A barcelonai pálya változtatásokon esett át, több előzési lehetőséget kínált a versenyzőknek, ami kemény, fizikális párharcokat eredményezett a hatalmas Palau Nacional előtti lépcsőkön a Montjuïc-hegyen.

Az esemény kiválóan indult a katalánok számára, a közönségkedvenc Marta Cano bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn.

A futam a lehető legrosszabb kimenetelt eredményezte Molnár Ede számára, ugyanis a nyolcaddöntőben egy bukás után kiesett és nem tudott tovább versenyezni az aranyért.

Ennek köszönhetően összetettben esélye sem volt megőrizni az első helyet, a spanyol verseny után az ötödik pozíciót foglalja el. Az élen a francia Lorenzo Serres (165 pont) áll, őt követi a svéd Edvin Lindh (120), a francia Titouan Perrin-Ganier (110) és a német Nils-Obed Riecker (105).

Fotó: Facebook/Carpathian MTB Epic

A sepsiszentgyörgyi sportoló ennek ellenére egy másik versenyszámban felállhatott a dobogó felső fokára, a short track kategóriában ő bizonyult a legjobbnak, így Spanyolországban is begyűjtött egy aranyérmet.

A világkupa május 19-én Palangkaraya (Indonézia) városában folytatódik, majd május 26-án Sakarya (Törökország), június 2-án Leuven (Belgium), augusztus 18-án São Paulo (Brazília), szeptember 29-én Bengaluru (India) és november 3-án Rijád (Szaúd-Arábia) városában tesztelhetik majd a tudásukat a versenyzők. Az idei XCE világkupa-sorozat összesen nyolc állomásból áll.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.