Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hegyikerékpár Eb-n bizonyítana a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede

Sebestyén Ervin 2024. május 08., 12:04

Május 8. és 12. között rendezik a hegyikerékpáros Európa-bajnokságot, melynek helyszíne Cheile Grădiștei lesz. Romániát összesen 27 sportoló képviseli a kontinensviadalon, a keretben ott van a háromszéki Molnár Ede is.

A hegyikerékpár Eb-n bizonyítana a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede
Molnár Ede nagy reményekkel vág neki a kontinsensviadalnak Fotó: Facebook/Federatia Romana de Ciclism

Az öt napig zajló torna alatt rengeteg kilátogató szurkolóra és nézőre számítanak a szervezők, becsléseik szerint nagyjából 10 000 személy tekintheti meg a versenyeket.

Az Eb-n mintegy 450 sportoló teheti próbára a tudását, a résztvevők között pedig olyan nevek szerepelnek, mint a francia Pauline Ferrand-Prévot, aki többszörös vb-győztesnek vallhatja magát, vagy éppen a szintén francia Joshua Dubau, aki több világkupa fordulón nyert XCO és XCC kategóriában, illetve Victor Koretzky, aki váltóban több vb-címet is szerzett.

Románia színeiben versenyez majd Vlad Dascălu, aki tavaly Lengyelországban XCO kategóriában elhódította az Európa-bajnoki címet, ezt igyekszik majd megvédeni. A keretben ott van Molnár Ede is, aki tavaly megnyerte a Cross Country Eliminator Európa-bajnokságot, és szintén nagy reményekkel vág neki a kontinsensviadalnak.

A sepsiszentgyörgyi kerékpáros kiváló formában van, nemrégiben a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat idénynyitóján aranyérmet szerzett Párizsban, majd a második fordulóban Barcelonában is begyűjtött egy aranyat.

A program szerint csütörtökön az elit, az U23-as és a juniorok XCC-döntőjét rendezik, mind a nők, mind a férfiak számára. A péntek a csapatváltókról szól majd, illetve szombaton a juniorok (női és férfi) és az U23-asok (férfi) XCO-fináléjára kerül sor. Vasárnap következik a többi döntő, az U23-asok (női) és az elit (női és férfi) számára.

A romániai keret az Európa-bajnokságra

Női elit, XCO (Cross Country Olympic):
Bereczki Eszter, Suzanne Hilbert, Manuela Mureşan;
Női elit, XCC (Cross Country Short Track): Bereczki Eszter, Suzanne Hilbert, Manuela Mureşan;
Férfi elit, XCO: Roberto-Dumitru Burţa, Vlad Dascălu, George-Bogdan Duca, Málnási József-Attila, Molnár Ede-Károly;
Férfi elit, XCC: Roberto-Dumitru Burţa, Vlad Dascălu, Molnár Ede-Károly;
U23-as férfiak, XCO: Victor-Alexandru Aron, Matei Frîncu, Răzvan-Dan Grec, Elias-George Hozat, Alexandru-Andrei Ilie, Eduard Kubat, Patrick Pescaru, Cristian Prodan;
U23-as férfiak, XCC: Elias-George Hozat, Alexandru-Andrei Ilie, Eduard Kubat, Patrick Pescaru;
Női juniorok, XCO: Iana-Alesia Balteş, Wendy Bunea, Miruna Mada;
Női juniorok, XCC: Iana-Alesia Balteş, Wendy Bunea, Miruna Mada;
Férfi juniorok, XCO: Luca Bodăreu, Victor-Cătălin Brînză, Matei Frîncu, Kocsis Andrei-Tudor, Bogdan-Mario Popescu, Horea-Ştefan Precup, Theodor-Vasile Pridon, Cristian Prodan, Dragoş Stavar, Andrei-Ştefan Tita;
Férfi juniorok, XCC: Luca Bodăreu, Horea-Ştefan Precup, Theodor-Vasile Pridon, Dragoş Stavar.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.