Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Novák nyolcadik lett az időfutamon

Agerpres , Székely Sport 2021. augusztus 31., 12:55 utolsó módosítás: 2021. augusztus 31., 13:15

Novák Károly Eduárd az utolsó előtti, nyolcadik helyen zárt a tokiói paralimpia országúti kerékpáros versenyének C4-es időfutamán. A kategóriában kettős szlovák siker és brit bronzérem született.

Novák nyolcadik lett az időfutamon
Harmadik tokiói versenyén nyolcadikként végzett a sportminiszter Fotó: Facebook/Eduard Novak

Románia sportminisztere harmadik versenyszámában állt rajthoz kedden a Tokióban zajló paralimpián. Az országúti kerékpárosok C4-es kategóriájának időfutamában összesen kilencen harcoltak az érmekért, a székelyföldi sportoló a nyolcadik helyen zárt.

Novák 50:16.60 perc alatt tekerte le a 32 kilométeres távot, több mint négy perccel volt lassabb a szlovák aranyérmes Patrik Kurilhoz képest. Az ezüstöt a győztes honfitársa, Jozef Metelka nyerte, a bronzot pedig a brit George Peasgood szerezte meg.

Novák Károly Eduárd ebben a számban ezüstérmet nyert kilenc éve a londoni paralimpián.

A következő, egyben utolsó tokiói megmérettetése a C4-5-ös kategória mezőnyversenye lesz pénteken hajnalban.

Mint ismert, a sportminiszter korábban pályakerékpárban, a 4000 méteres üldözőversenyen nyert ezüstérmet Tokióban.

„Ma úgy álltam rajthoz, hogy nem reméltem semmilyen eredményt.

A versenysportban nincsenek csodák. Az az idő, amit edzéssel tölthettem, nagyon rövid és szokatlan volt számomra, de boldog vagyok, hogy egy ezüstéremmel térhetek haza a paralimpiáról” – írta közösségi oldalán a keddi versenyt követően.

Szintén kedden Eduard Mihăiţă Moescu is érdekelt volt a C2-es kategória országúti időfutamán, a román paralimpikon ugyancsak az utolsó előtti helyen végzett: 44:33.36 perces időeredménnyel 13. lett a 24 kilométeres erőpróbán. Itt az ausztrál Darren Hicks volt a leggyorsabb, őt követte a belga Ewoud Vromant, illetve a francia Alexandre Leaute.

Románia küldöttsége eddig két érmet szerzett a 2020-as paralimpiai játékokon, Novák mellett a cselgáncsozó Alexandru Bologa a 60 kilogrammos súlycsoportban nyert bronzérmet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.