Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldiek is indultak a téli triatlonvébén, szép eredményekkel tértek haza

Dobos László 2024. február 26., 12:06

Három romániai versenyző vett részt a téli triatlon- és duatlon vébén, amelyet a hét végén rendeztek Olaszországban. A gyergyói Keresztes-Vakaria Edit hatodik lett váltóban, a csíki Tămîrjan Róbert pedig az első helyen végzett kategóriájában.

Székelyföldiek is indultak a téli triatlonvébén, szép eredményekkel tértek haza
Galérianézet
A triatlonvébé minden versenyszáma terepfutással kezdődött Fotó: Keresztes-Vakaria Edit magángyűjteménye

Nagy népszerűségnek örvendenek világszerte a téli triatlon-, illetve duatlon versenyek, a sportágnak pedig évek óta megrendezik a világversenyeit. A téli triatlon sorrendben terepfutásból, hegyikerékpározásból és sífutásból álló sportág, a téli duatlon pedig terepfutásból és sífutásból tevődik össze.

Az idei vébét Olaszországban, a Pragelato – Sestriere síterepen rendezték, a háromtagú romániai küldöttség legjobb eredményét a háromgyermekes családapa, a brassói Viorel Pălici érte el, aki az Elite kategóriában, azaz a legjobbak között bronzérmet szerzett duatlonban, triatlonban ötödik lett, a vegyesváltóban pedig Keresztes-Vakaria Edittel az előkelő 6. helyen végeztek. A gyergyószentmiklósi Keresztes-Vakaria Edit két próbában indult, duatlonban a 9. helyen végzett, a téli triatlonisták vegyesváltójában Pălici-csal pedig a 6. helyet szerezte meg.

Fent, balról jobbra: Viorel Pălici, Tămîrjan Róbert és Keresztes-Vakaria Edit. Elől a romániai csapat edzői Fotó: Keresztes-Vakaria Edit magángyűjteménye

Jól szerepelt a csíkszeredai Tămîrjan Róbert parasportoló is, aki duatlonban- és triatlonban is első lett a PTS3-as kategóriában.

A világbajnoki címeket Pălici versenyein az olasz Franco Pesavento és a norvég Hans Christian Tungesvik szerezte meg, Keresztes-Vakaria versenyszámában pedig a szintén norvég Ine Skjellum lett az aranyérmes. Vegyesváltóban Olaszország, Csehország, Norvégia volt a sorrend a dobogósok között.

Keresztes-Vakaria Edit nagyon örül a jó szereplésének

A gyergyói sportoló megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy karácsony előtt hívta fel telefonon volt sífutó edzője, és azt kérdezte, hogy lenne-e kedve részt venni a februári táli triatlon világbajnokságon. „Igaz, hogy rövid volt az idő a felkészülésre, szűk két hónap, de szívesen fogadtam a felkérést és igent mondtam. Nem volt egyszerű a felkészülés, próbáltam beilleszteni a munka és a családi teendők mellé az edzéseket. Szerencsésnek érzem magam, hogy a családom támogatott mindenben.

Keresztes-Vakaria Edit Fotó: Keresztes-Vakaria Edit magángyűjteménye

Öt év szünet után tértem vissza újra a nemzetközi versenyekre, nagyon furcsa volt elutazni a kisfiam nélkül, mivel eddig együtt jártunk kisebb megmérettetésre a családommal. Újra rajthoz állhattam a világ legjobbjaival. Mivel már voltak jó eredményeim ebben a sportban, tudtam mire vállalkozok, nagyon erős mezőny várt rám, egyre erősödik ez a sportág.

Pénteken vettem részt az első versenyszámban, ahol a 9. helyezést sikerült elérnem. Örvendtem, hogy teljesíteni tudtam a versenyt ennyi felkészüléssel is, mert tudom, hogy jobb eredményhez több felkészülésre lett volna szükségem, tehát elégedett vagyok az eredménnyel. Rövid idő alatt is sok energiát fektettem a felkészülésbe. Vasárnap volt a váltó, ahol 6. helyezést értük el Viorel Pălici-csel. Korábban vele értem már el világbajnokságon is dobogós helyezést is. Megküzdöttünk ezért a 6. helyért, úgy érzem, hogy szép eredménnyel, élményekkel terünk haza Olaszországból” – mondta el Keresztes-Vakaria Edit a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.