Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazajöttek az Alpokból, felmentek a Madarasi Hargitára, bajnokságra készülnek

Dobos László 2024. március 19., 18:21 utolsó módosítás: 2024. március 19., 18:26

Nagyüzem van a székelyföldi hódeszkásoknál. A Kinda Géza vezette csapat az elmúlt napokban a franciaországi Alpokban versenyzett, a hétvégén pedig a Madarasi Hargitán megtartják az országos bajnokságot.

Hazajöttek az Alpokból, felmentek a Madarasi Hargitára, bajnokságra készülnek
Galérianézet
Snowboard-pálya építés a Madarasi-Hargitán. A felvétel március 19-án délben készült Fotó: Kinda Géza

A jelenleg legjobb formában lévő romániai snowboard versenyző, a székelyudvarhelyi Bartalis Henrietta két Európa Kupa versenyen vett részt az Isola 2000 nevű síközpontban, a dél-francia Alpokban.

Kinda Géza vezetőedző szerint tanítványa jó, stabil eredményeket ért el, ami feljogosítja, hogy reményekkel utazzanak majd el az április elején esedékes ifjúsági világbajnokságra.

A VSK Csíkszereda hódeszkása, Bartalis Henrietta Franciaországban az első versenyen 18 induló közül a 16. helyen végzett, a másodikon pedig 30 indulóból a 20. helyet szerezte meg. Első nap a svájci Noemie Wiedmer győzött, másodikon pedig a francia Danielsson Maja Li Iafrate.

Bartalis Henrietta stabil eredményeket ért el Fotó: Reisz Zoltán

Készítik a pályát az országosra

Szombaton és vasárnap, március 23-án és 24-én rendezik meg a Madarasi Hargitán a romániai snowboard országos bajnokságot. Kinda Gézát ott értük utol telefonon. „Készítjük elő a pályákat, remélem sikerül megrendezni a bajnokságot. Ezt követően a hónap végén el szeretnénk utazni Bartalis Henriettával és Horvát Tamással Colerebe, Olaszországba újabb erős nemzetközi versenyekre. A tervek szerint, ezután április 2-án utaznánk Georgiába az ifjúsági vébére, ahová Bartalist, Horvátot és a marosvásárhelyi Bakó Csanádot neveztük. Bakó részt vett az idei téli ifjúsági téli olimpián, de most egy kisebb térdsérüléssel küszködik, indulása egyelőre kérdéses” – ismertette Kinda.

Kinda Géza Fotó: Pinti Attila

A 2024-es ifjúsági snowboard világbajnokság helyszíne, Georgia (régebben Grúzia), Gudauri. Ez egy síközpont a Nagy-Kaukázus hegységben, 2200 méteres tengerszint feletti magasságban. Gudauri Grúzia fővárosától, Tbiliszitől 120 km-re északra fekszik.

Mandel Kata nem versenyezhet

Az elmúlt esztendő legjobb székelyföldi hódeszkása, a csíkszeredai Mandel Kata éremesélyesként utazott ki idén januárban a dél-koreai Kvangonban megrendezett téli ifjúsági olimpiai játékokra, ahol azonban sajnos a verseny előtti edzésen csuklótörést szenvedett és gipszkötést kapott.

Nagyon szeretnék versenyezni, de sajnos nem tehetem, mert a gipsz levevése után két nappal vakbéllel megműtöttek, és április közepéig mindenfajta sport tevékenységtől el vagyok tiltva. Nehezen tudom elfogadni, nagyon hiányzik az edzés és a versenyzés.

Nagyon sajnálom, hogy az idei szezon számomra decemberben befejeződött, és csak itthonról drukkolhattok társaimnak” – mondta el Mandel Kata a Székely Sportnak.

Snowboard-pálya építés a Madarasi-Hargitán. A felvétel március 19-án délben készült Fotó: Kinda Géza

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.