Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ifivébé előtt az olasz snowboard-bajnokságon hangolt az udvarhelyi hódeszkázó

Dobos László 2024. április 04., 12:19 utolsó módosítás: 2024. április 04., 12:21

Ezen a hétvégén kezdődik Georgiában az ifjúsági snowboard-cross világbajnokság, amelyen a székelyudvarhelyi Bartalis Henrietta, a VSK Csíkszereda sportolója is rajthoz áll.

Az ifivébé előtt az olasz snowboard-bajnokságon hangolt az udvarhelyi hódeszkázó
Bartalis Henrietta Fotó: Reisz Zoltán

A vébét megelőző napokban Bartalis és edzője, Kinda Géza részt vett az olasz felnőtt hódeszkás bajnokságon, Colerében.

A világélvonalba tartozó olasz – felnőtt korosztályú – versenyzők között, 15 induló közül Bartalis Henrietta a 8. helyen végzett. „Nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt az olasz bajnokság, ahol tanítványom az előfutamokban a későbbi győztes Michaela Moiolival, az olimpiai bajnok ereszkedhetett le, és jól tartotta mögötte az iramot. Értékes FIS-pontokat gyűjtött” – nyilatkozta Kinda Géza Székely Sportnak.

Olasz snowboard-cross bajnokság, női verseny: 1. Michaela Moioli, 2. Sofia Belingheri, 3. Caterina Casper (mind olasz), … 8. Bartalis Henrietta (romániai).

A székely hódeszkások már megérkeztek Georgiába (régebb Grúzia). A 2024-es ifjúsági snowboard-világbajnokság helyszíne Gudauri. Ez egy síközpont a Nagy-Kaukázus-hegységben, 2200 méteres tengerszint feletti magasságban. Gudauri Grúzia fővárosától, Tbiliszitől 120 km-re északra fekszik. Péntektől itt rendezik az ifi snowboard-cross világbajnokságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.