Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatodik lett a váltó a magyarok legsikeresebb téli olimpiáján

MTI 2022. február 16., 15:26

Hatodik helyen végzett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya férfi váltó a pekingi téli olimpián, miután szerdán megnyerte B döntős futamát.

Hatodik lett a váltó a magyarok legsikeresebb téli olimpiáján
Ezúttal szépen végig ment a minden váltás Fotó: MTI/Kovács Tamás

A címvédő és világcsúcstartó magyarok – akik négy éve Phjongcshangban megszerezték Magyarország történetének első aranyát a téli játékokon – a kínai fővárosban az elődöntőben egy rossz váltás miatt nem jutottak a nagydöntőbe, ahova öt csapat is beverekedte magát.

Az összeállítás ennek ellenére nem változott, így Varnyú Alex – aki koronavírus-fertőzése miatt csak a múlt héten csatlakozott a többiekhez – végül nem jutott szóhoz.

A B fináléban a hollandok és a japánok voltak az ellenfelek, a hajrában, az utolsó kanyarban Liu Shaolin remek előzéssel futamgyőztesként haladt át a célvonalon.

Az A-döntőben nem volt szabálytalanság és kizárás, a kanadaiak nyertek, így a magyarok összesítésben a hatodik helyen végeztek.

A szerdai versenynaphoz hozzátartozik, hogy a vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petrát az elődöntőben, míg Kónya Zsófiát a negyeddöntőben zárták ki szabálytalan előzés miatt 1500 méteren.

A magyarok minden idők legsikeresebb téli olimpiáján három érmet is szereztek: Liu Shaoang 500 méteren győzött – ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok –, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyesváltó. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin Sándor pedig hatodik volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.