Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felelősségre vonást kér közleményében az FK Csíkszereda

Székely Sport 2021. augusztus 05., 14:20

Magyarellenes hangulatban szenvedett 1–0-s vereséget szerdán késő este Bukarestben az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga nyitófordulójának zárómérkőzésén. A történtekről közleményt adott ki a csíki futballklub.

Felelősségre vonást kér közleményében az FK Csíkszereda
A bukarestiek keménymagja magyarellenes rigmusokat is skandált a szezonnyitó mérkőzésen Fotó: Facebook/Steaua TV official

Néhány perces késéssel kezdődött a Ghencea Stadionban a találkozó, mivel a Steaua ultrái több petárdát durrantottak, a negyedik percben félbe is kellett szakítani a játékot a füst okozta rossz látási viszonyok miatt. Ezt követően a bukaresti szurkolótábor magyarellenes rigmusokat skandált és molinókat feszített ki, a drukkereket a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése sem tudta lecsillapítani.

Az eseményekkel kapcsolatban az FK Csíkszereda közleményt adott ki.

„Az FK Csíkszereda csapatának a 2021. augusztus 4-én késő este lezajlott Bukaresti Steaua elleni bajnoki mérkőzésen a romániai áldemokrácia legsötétebb idejét felidéző fogadtatásban volt része.

A hadügyminisztérium kötelékébe tartozó, az Európai Unió viszonylatában példátlan módon közpénzből, tehát a magyarajkú adófizetők hozzájárulásából is fenntartott professzionista futballcsapat mintegy 2,5 ezer fős ultragyülekezete nyomdafestéket nem tűrő magyarellenes rigmusokkal,

a stadionokban évek óta tiltólistán szereplő pirotechnikai eszközök tömkelegének folyamatos használatával kísérelték meg megfélemlíteni az FK Csíkszereda csapatát és közvetetten a romániai magyar közösség egészét.

Különösen megdöbbentő az a tény, hogy az ultrák a gyalázatos „műsorukat” az állami klub támogatásával és hathatós segítségével vihették zavartalanul színre, hiszen a jogellenes cselekedetek folyamatos elkövetésének megakadályozására a stadionban, illetve a mérkőzésre kivezényelt többszáz fős biztonsági és karhatalmi erő, úgymond a füle botját sem mozdította.

Az FK Csíkszereda sportolói és szurkolói közössége, minden jóérzésű emberhez hasonlóan elítéli a Steaua–FK Csíkszereda mérkőzésen történteket és az ilyen és ehhez hasonló jog- és közösségellenes cselekedetek megelőzése érdekében felkéri a felelős állami szerveket és kiemelten a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kormányzati szerepet vállaló tisztviselőit, hogy a törvény biztosította teljes eszköztár bevetésével a leghatározottabb módon lépjenek fel a közösségünk elleni gyalázás minden formája ellen.

Ugyanakkor hassanak oda, hogy a hadügyminisztérium kötelékébe tartozó sportegyesületnél vonják felelősségre az ultrák gyalázatos „műsorát” anyagilag támogató, azt lehetővé tevő és toleráló személyeket, tisztségviselőket”

– olvasható a Futball Klub Csíkszereda vezetőségének csütörtöki közleményében. 

A mérkőzés után Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője is kitért értékelőjében az ellenséges hangulatra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.