Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyarellenes hangulatban szenvedett vereséget Bukarestben az FK Csíkszereda

Székely Sport 2021. augusztus 04., 22:44 utolsó módosítás: 2021. augusztus 04., 23:40

Vereséggel kezdte a másodosztályú labdarúgó-bajnokság új szezonját az FK Csíkszereda, szerdán este 1–0-ra kikapott az újonc Bukaresti Steaua otthonában. Nem volt eseménytelen a mérkőzés, a fővárosi szurkolótábor rendesen kiviselte magát.

Magyarellenes hangulatban szenvedett vereséget Bukarestben az FK Csíkszereda
Fotó: Facebook/Steaua TV

Első hivatalos mérkőzését játszotta az új Ghencea Stadionban a fővárosi együttes, amelyet nagyjából háromezerhétszáz szurkoló buzdított az FK elleni mérkőzésen.

Néhány perces késéssel kezdődött a találkozó, mivel a Steaua ultrái több petárdát durrantottak, félbe is kellett szakítani a játékot a füst okozta rossz látási viszonyok miatt. Ezt követően

a bukaresti szurkolótábor magyarellenes rigmusokat skandált és molinókat feszített ki, a drukkereket a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése sem tudta lecsillapítani.

Az első félidőben sokáig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani a csapatok, mindössze a szünethez közeledve, amikor hazai ellentámadásnál Zaharia lövése nem jelentett gondot Gyengének, a másik oldalon a Steaua védelmi hibája után Kovács lövése fölé szállt.

A folytatásban sokkal jobb volt a székelyföldiek játéka, főként pontrúgások után veszélyeztettek, Krusnauskas fejese egy védőn megpattanva kerülte el a kaput, Veregut fejesénél pedig a gólvonal elől mentettek.

A Steaua válaszul Răsdan révén próbálkozott, távoli lövése nem talált célt, de pár perccel később 

a játék képével ellentétben mégis megszerezte a vezetést, szöglet után Chipirliu közelről lőtt a hálóba.

A végén az FK-nak megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, de Schieb csúnyán fölé bombázott, míg Hernando kevéssel a léc fölé fejelt.

Az FK Csíkszereda a második fordulóban hazai pályán játszik, hétfőn délután 4 órától az Astra Giurgiut fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 1. forduló:
Bukaresti Steaua–FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
gólszerző: Chipirliu (79.)
Steaua: Bălbărău – Călințaru, Wallace, Bactăr, Ilie – Zătreanu (Oroian, 46.), Bărbulescu, Zaharia (Răsdan, 46.), Ș. Pacionel (Mihăescu, 78.) – Buhăescu (Băjenaru, 59.), Huiban (Chipirliu, 59.). Edző: Daniel Oprița
FK: Gyenge – Apró, Veregut (Gergely, 80.), Kelemen, Takács – Kovács, Csűrős – Andrezly (Hernando, 80.), Jebari (Bara, 80.), Pintér (Schieb, 46.) – Krusnauskas (Mészáros, 70.). Edző: Valentin Suciu
Vezette: Ionuț Coza (Cernica, Ilfov)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.