Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Valentin Suciu: kár, hogy időnként a fociról áttérünk más dolgokra

Dobos László 2021. augusztus 05., 12:07 utolsó módosítás: 2021. augusztus 05., 12:18

Magyarellenes hangulatban szenvedett vereséget szerdán késő este Bukarestben az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga nyitófordulójának zárómérkőzésén. Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője elégedetlen volt csapata játékával.

Valentin Suciu: kár, hogy időnként a fociról áttérünk más dolgokra
Kiviselték magukat a Steaua törzsszurkolói Fotó: Facebook/Steaua TV official

Néhány perces késéssel kezdődött a Ghencea Stadionban a találkozó, mivel a Steaua ultrái több petárdát durrantottak, a 4. percben félbe is kellett szakítani a játékot a füst okozta rossz látási viszonyok miatt. Ezt követően a bukaresti szurkolótábor magyarellenes rigmusokat skandált és molinókat feszített ki, a drukkereket a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése sem tudta lecsillapítani.

Az 1–0-ra elveszített mérkőzést követően Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője azt mondta, hogy csapata messze áll a kitűzött céltól, a rájátszásba jutástól.

A szakember szerint a Bukarestben mutatott játék alapján kérdés, hogy a csíkiak meg tudják-e ismételni tavalyi eredményüket. „ Az első forduló után úgy tűnik, hogy csak mezőnycsapat vagyunk, nem olyan, amelyik rájátszásba juthatna. Össze kell szedünk magunkat, s majd meglássuk, hogy többre vagyunk-e képesek.

Legalább egy ponttal távozhattunk volna a Steaua otthonából, de a mutatott játék alapján nem lehetett többet elérni. Az a véleményem, hogy saját magunkat vertük meg.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője Fotó: Pinti Attila

Többet kihozattunk volna ebből a mérkőzésből, és ki is kellett volna hoznunk, de a támadójátékunk nem működött. Négy csatárunk volt a pályán, de ők egyet sem lőttek kapura. Az első kapu felé tartó lövésünket csak a 41. percben jegyezhettük, ami kevés. Szögletrúgást követően kaptuk a gólt, ezeket a szituációkat sokat gyakoroltuk, de úgy tűnik még sokat kell dolgoznunk ezen a téren. Támadásban volt egy pár jó helyzetünk, gólt is lőhettünk volna, de a labda nem akart bemenni a kapuba. Ellenfeleink az egyik akciónál határozottabbak voltak, és gólt lőttek” – mondta Suciu a mérkőzés utáni tévés nyilatkozatában.

A hangulatról Suciu azt mondta, hogy a házigazdák nagyon jól fogadták őket. „A szurkolótábor az más, nekik buzdítaniuk kell kedvenceiket. De kár, hogy időnként a labdarúgásról áttérünk más dolgokra. Ez nem normális. Ez a szép stadion megérdemli, hogy tele legyen, a csapat megérdemli, hogy szurkoljanak neki. De sportszerűen!

Nem vagyunk ellenségek, hanem csak ellenfelek vagyunk. Ez egy sportvetélkedő. Én hozzászoktam ezekhez, nem is tetszik, de nem is zavar nagyon, mert a mérkőzés hevében alig hallom mit skandálnak, csak azt érzekelem, hogy nagy a zaj”

– mondta el Suciu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.