Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Infarktust kapott Rednic az UTA–FCSB meccs alatt

Székely Sport 2023. augusztus 30., 16:00

Az Aradi UTA vezetőedzője, Mircea Rednic hétfőn este az FCSB elleni labdarúgó Szuperliga-mérkőzésen szívrohamot kapott, és szerdán délelőtt sürgősségi szívműtéten esett át.

Infarktust kapott Rednic az UTA–FCSB meccs alatt
Fotó: Facebook/UTA Arad

Az Orange Sport szerint az edzőnek az FCSB meccs óta fájdalmai voltak, jelenleg stabil az állapota, de továbbra is szigorú orvosi felügyelet alatt marad. Az UTA tulajdonosa, Mészár Sándor nyilatkozott Rednic helyzetéről. „Rednic úr pontosan olyan, mint amilyennek megszoktuk. Jól van, viccelődik, nyitott.

Az első jelek a FCSB meccs félidejében jelentek meg. Tulajdonképpen akkor kapta azt a szívrohamot. Aztán felépült, de ma már egyáltalán nem érezte jól magát, ezért elmentünk egy alapos kivizsgálásra.

Kiderült, hogy a mérkőzés alatt kapta a szívrohamot. Elment a kardiológiára, ahol azonnal megműtötték. Három napig marad a kórházban, majd 1–2 hét múlva visszatérhet a munkába, ha akar, és mi tárt karokkal várjuk” – mondta.

A klub hivatalos közleményt adott ki a vezetőedző állapotáról. „Az FCSB elleni hazai mérkőzésen csapatunk vezetőedzője, Mircea Rednic szívrohamot kapott. Ma, egy alapos kivizsgálás után az orvosok úgy döntöttek, hogy sztentet ültetnek be neki, és a következő napokban a megyei kórházban tartják megfigyelés alatt.

Rednic körülbelül egy hét múlva térhet vissza a csapathoz, attól függően, hogy addigra milyen lesz az egészségügyi állapota. Jó egészséget kívánunk neki, és várjuk, hogy minél hamarabb a csapatban láthassuk!” – írták.

Az UTA hétfőn hazai pályán 2–1-re legyőzte a meccset kettős emberhátrányban befejező FCSB-t.

Négy évvel ezelőtt, 2019 júliusában a Sepsi OSK korábbi edzője, Eugen Neagoe a Bukaresti Dinamo–U Craiova meccs közben összeesett, majd kórházba szállították, ahol stabilizálódott az állapota.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.