Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hivatalos: Cristiano Bergodi lett a Bukaresti Rapid edzője

Székely Sport 2023. július 09., 12:31

A labdarúgó Szuperliga előző idényének ötödik helyén végzett Bukaresti Rapid hivatalos közösségi oldalán bejelentette, hogy a távozó Adrian Mutu helyét a csapat kispadján Cristiano Bergodi fogja átvenni.

Hivatalos: Cristiano Bergodi lett a Bukaresti Rapid edzője
Cristiano Bergodi 2007-ben, a Rapid Szuperkupa-győzelmekor Fotó: fcrapid.ro

„A Rapid megállapodásra jutott Cristiano Bergodival, aki várhatóan hétfőn írja alá vezetőedzői szerződését. Az olasz edző, a Lazio korábbi kiválósága 2007-ben hozta el a Rapid utolsó nagy trófeáját, a Szuperkupát. Cristiano Bergodi az elmúlt 14 hónapban három trófeát nyert a Sepsivel, két Román Kupát és egy Román Szuperkupát” – áll a bejelentésben.

A Rapid korábbi vezetőedzője, Adrian Mutu a szezonrajt előtt Azerbajdzsánba, a Neftci Bakuhoz távozik.

A Rapid többségi részvényese, Dan Șucu is nyilatkozott a kinevezéssel kapcsolatban. „Természetesen rendkívül zavaró, hogy egy héttel a bajnokság kezdete előtt abba a helyzetbe kerülünk, hogy edzőt kell váltanunk. Szerencsére az ideális megoldás kéznél van.

Cristiano Bergodi úr rendelkezésre áll, és azt mondta nekem, hogy megtisztelő számára, hogy ismét a Rapid edzője lehet. A klubnál mindannyian szerettük az általa edzett csapatok által játszott támadó stílust.

Van egyfajta magabiztosság és komolyság, amit közvetít, amire egy csapatnak nagy szüksége van. Holnap (hétfőn, szerk. megj.) várjuk, hogy Bergodi úr aláírja a szerződését a Rapiddal, és máris munkához látunk” – mondta Dan Șucu.

Cristiano Bergodi július 14-én, pénteken 21.30-kor debütálhat hivatalosan a Rapid kispadján, méghozzá korábbi csapata, a friss Szuperkupa-győztes Sepsi OSK ellen, a román Szuperliga új idényének első fordulójában.

Az olasz szakember kétszer már volt a Rapid vezetőedzője, 2007. július 1.–2007 október 19. között (ekkor nyert Szuperkupát a csapattal, kilenc mérkőzésen vezette a bukarestieket), majd a 2015. április 15.–2015. június 1. közötti időszakban (8 mérkőzés, a Rapid kiesett az élvonalból).

A Sepsi OSK-t 2021. október 10.–2023. június 8. között irányította, 84 mérkőzésen volt a kispadon, a csapat pedig két Román Kupát nyert és egyszer elhódította a Szuperkupát is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.