Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely kézbe kerül az ifi Román Kupa

Dobos László 2022. május 19., 11:22

Történelmi sportesemény helyszíne lesz csütörtökön délután a bukaresti Rapid-Giulești stadion. Az U19-es korosztályú csapatoknak kiírt Román Kupa döntőjében két székelyföldi együttes, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FK Csíkszereda lép pályára, így biztosan székely klub vitrinjébe kerül a trófea.

Székely kézbe kerül az ifi Román Kupa
Ebben az idényben már több döntőnek beillő mérkőzést játszott az FK Csíkszereda Fotó: Veres Nándor

Az FK és az OSK utánpótláscsapata bravúrt bravúrra halmozva jutott el a fináléig. A Sepsi OSK sorrendeben a Brassói Kids Tâmpa (7–1), az FC Buzău (8–0), a Konstancai Farul (2–0) és a Kolozsvári U (2–1 és 2–1) együttesét legyőzve lett finalista, míg az FK Csíkszereda sorrendeben a Ceahlăul Piatra Neamț (5–4), az FC Botoșani (3–0), a Kolozsvári CFR (5–3, büntetőlövések után) és az FCSB (2–1 és 3–3) kiejtésével jutott kupadöntőbe.

A sepsiszentgyörgyi csapat vezetőedzője, Lucian Nicolau szerint már az nagy eredmény, hogy a Sepsi OSK utánpótlás-akadémiája kupadöntőt játszik: „Ez az első döntő a klub számára az ifik szintjén. Láttam játszani az FK Csíkszereda U19-es csapatát, és az utóbbi három találkozón felvételei alapján egy zárt, kiegyensúlyozott játékra számítok.

Uralni szeretnénk a meccset, de majd eldől, hogy sikerül-e. Mi, edzők megteszünk minden tőlünk telhetőt, de a játékosoknak is motiválniuk kell saját magukat minden edzésen és minden mérkőzésen. Fontos az, hogy mit tudunk kihozni ebből a generációból. Jó lenne, ha tudnánk két-három játékost adni a felnőttcsapatnak, de természetesen szeretnénk megnyerni a kupadöntőt”

– mondta Nicolau.

Fotó: Veres Nándor

A másik kispadról Demény Norbert irányítja az FK Csíkszereda U19-es csapatát. Az edző kifejtette, az idény legfontosabb két mérkőzése következik számunkra, a Sepsi OSK elleni Román Kupa-döntő, majd egy héttel később a Kolozsvári U elleni bajnoki finálé. „Az elmúlt időszakban tíz, döntőnek beillő meccset játszottunk, az eredményeink jók voltak, ez már történelem. Meg kell újulnunk, és a legnagyobb komolysággal vesszük az előttünk álló meccseket.

A Sepsi OSK focija nem feltétlenül képviselik a mi ideológiánkat. Nagyszerű játékerőt képviselnek, nagyon kemények, nagyon komolyan veszik a futballt, szervezettségben és játékminőségben is topon vannak.

Az csalóka lehet, hogy a Sepsi OSK az Elit Ligában csak az alsóházban szerepelt, hiszen az más csapat volt. Ez a gárda, amelyik kupadöntőbe jutott, a 3. Ligában, a felnőtt bajnokságban szerepelt. Tehát komoly tapasztalata van, és mozgósították minden energiájukat a kupa elhódítására. Meg szeretnénk nyerni a kupát. Ha döntőt játszik az ember, akkor csak ez lehet a cél” – nyilatkozta a tréner a Székelyhonnak. 

A csütörtök délután fél 4-kor kezdődő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FK Csíkszereda U19-es kupadöntő helyszíne a márciusban átadott bukaresti Rapid-Giulești stadion. A mérkőzés játékvezetői: Bogdan Dumitrache, Cosmin Vatamanu (mindketten Bukarest) és Alexandru Pop (Konstanca), tartalék játékvezető: Ana Maria Terteleac (Berceni).

A találkozót élőben közvetíti a Digi Sport1 tévétársaság.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.