Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rekordösszegért igazolt az olasz élvonalba

Orbán Zsolt 2021. január 29., 15:31 utolsó módosítás: 2021. január 29., 19:00

A román labdarúgó 1. Ligából távozó játékosért még soha nem fizettek ekkora összeget. Az FCSB-t 13 millió euró ellenében elhagyó Dennis Mant hamarosan bejelentik a Parmánál.

Rekordösszegért igazolt az olasz élvonalba
Man az FCSB egyik kulcsjátékosa volt az utóbbi években Fotó: Pál Árpád

A bukaresti sportsajtóban már számtalanszor „eladott” Dennis Man most valóban eligazol a labdarúgó 1. Liga jelenlegi éllovasától. A 22 éves Arad megyei labdarúgó – akiről sokszor csak a FCSB „gyöngyszemeként” írtak – gyakorlatilag már a Parma játékosa. A válogatott szélső csütörtökön a kötelező orvosi vizsgálatra utazott az olaszországi városba, s miután a felek mindenben megegyeztek, csak a hivatalos bejelentés hiányzik az átigazolás beteljesüléséhez.

A fiatal tehetség a reptéren Parma 1913 Calcio feliratú sállal pózolt a helyi sajtó munkatársainak, majd egy nagyon rövid videó is megjelent róla a közösségi médiában, ebben csak annyit üzent a szurkolóknak, hogy: „forza Parma!”, azaz „hajrá Parma”!

Man piaci értéke a Transfermarkt szerint 6,5 millió euró, de sajtóhírek szerint az emíliaiak ennek az összegnek a dupláját fizeti ki a játékjogáért. Az Aradi UTA korábbi játékosa így a legdrágább olyan labdarúgó lesz, aki a román élvonalból igazol külföldre.

A román labdarúgók között a transzferrekordot továbbra is Adrian Mutu tartja, a visszavonult csatár viszont 2003 nyarán éppen a Parmától szerződött a Chelsea-hez, 19 millió euró ellenében. Az 1. Ligában eddig Nicolae Stanciu tartotta a csúcsot, a gyulafehérvári születésű támadó középpályás 9,7 millióért igazolt a Bukaresti Steauától az Anderlechthez.

Dennis Man a jelenlegi idényben 20 mérkőzésen 17 gólt és hét gólpasszt jegyzett a bajnokságot vezető FCSB színeiben. A legutóbbi szezonban kupagyőztes lett a bukaresti alakulattal, a Gazeta Sporturilor pedig a 2020-as esztendő legjobb román labdarúgójának választotta.

Fotó: Facebook/FCSB

Tavalyelőtt tagja volt az olaszországi U21-es Eb-n az elődöntőig román válogatottnak. A felnőtt nemzeti együttesben 2018-ban, egy Svédország elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, eddigi hat meccsén egy gólt szerzett az első számú válogatottban.

A 20 csapatos Serie A utolsó előtti helyén tanyázó Parmánál Mannak román csapattársa is lesz Valentin Mihăilă személyében. A târgoviște-i szélső tavaly ősszel az Universitatea Craiovától szerződött a sárga-kékekhez, akik 8,5 millió eurót fizettek a 20 esztendős támadóért.

A keretben magyar légióst is találunk, a középhátvédposzton szereplő Balogh Botond 2002-es születésű és a Parma U19-es csapatából került fel a nagycsapathoz.

Frissítés: hivatalosan is megerősítették az átigazolást

A Parma péntek este honlapján és közösségi oldalain is bejelentette, hogy leigazolta az FCSB-től Dennis Mant. A román labdarúgó 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá a klubnál.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.