Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pontrúgásokkal győzött az Angers az FK Csíkszereda pályáján

Orbán Zsolt 2021. szeptember 29., 20:03 utolsó módosítás: 2021. szeptember 29., 20:13

Az FK Csíkszereda két góllal elveszítette a hazai odavágót az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának első fordulójában. A francia Angers SCO az első félidőben egy szöglet, a másodikban szabadrúgás után talált be a székelyföldiek kapujába, így igazolva favoritstátuszát, nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Pontrúgásokkal győzött az Angers az FK Csíkszereda pályáján
Galérianézet
A francia együttes megérdemelt sikert aratott Fotó: Pinti Attila

Minden jegy elkelt a szerda esti FK Csíkszereda–Angers SCO összecsapásra, az U19-es székelyföldi bajnokcsapat saját szurkolói előtt mutatkozott be az UEFA Ifjúsági Ligában, amely gyakorlatilag a korosztályos együttesek számára szervezett Bajnokok Ligája. Demény Norbert, a piros-feketék vezetőedzője a rangos nemzetközi mérkőzés előtt a SzékelySportnak elmondta, az ellenfél komoly játékerőt képvisel, így mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából.

A franciák legjobbja, a felnőttcsapatban rendszeresen használt Mohamed-Ali Cho nem volt tagja az utazó keretnek, de a Loire-mentiek nélküle is a párharc nagy esélyesének számítottak.

Fotó: Pinti Attila

Arról gyorsan meggyőződhettünk, hogy az Angers valóban más szintet képvisel, mint amihez az FK a hazai elitligában szokott. Az atletikus vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, letámadásuk és magasan feltolt védelmük igencsak megnehezített Casiadi-Bakóék dolgát.

A 16. percben Leny Payraudeau még a keresztlécet talált el, de az ezt követő sarokrúgásnál a csapatkapitány Kevin Boma fejjel a kapuba csúsztatta a labdát (0–1).

A franciák a félidő hátralevő részében több veszélyes támadást is vezettek, folyamatos nyomás alatt tartották Albert Hunor kapuját, miközben az FK az első 45 percben kapura lövésig sem jutott el. Az Angers fiataljai ráadásul a szabálytalanságok terén is kiemelkedtek, ami azt mutatja, hogy a házigazda alakulat kissé megilletődötten játszott.

Demény Norbert kettőt is cserélt a szünetben, Kecskés Dávidot Sándor Raul, Finna Lászlót pedig Biró Tamás váltotta, az FK pedig már a játékrész elejétől sokkal bátrabban lépett fel.

Fotó: Pinti Attila

Az 55. percben egy bal oldali beadást követően a Marius Bărăbaș előtt adódott kiváló egyenlítési lehetőség, de a másodosztályban is bevetett jobbhátvéd kevéssel a bal oldali kapufa mellé belsőzte a labdát. A 62. percben a csíkiak marosvásárhelyi születésű támadója, Omar El Sawy próbákozott távolról, ám kísérlete fölé szállt.

A hazaiak jóval több kockázatot vállaltak a mérkőzés másdoik felében, ezáltal viszont nagy területeket kínáltak fel az ellenfélnek. A 80. percben ellentámadást vezetett az Angers, és a már sarga lapos Szondi Botond csak szabálytalanul tudta megállítani Noha Nadjet. A csíki középpályást kiállította az albán játékvezető, a szabadrúgást pedig Payraudeau bombázta a kapufára.

Az FK játékosai emberhátrányban is tovább harcoltak, de újabb gólt a fehér mezesek szereztek: a 90. percben egy szabadrúgásból betekert labdát a középhátvéd Gergely Botond továbbított szerencsétlen mozdulattal Albert kapujába.

A favorit Angers 2–0-ra nyert Csíkszeredában, a franciaországi visszavágót három hét múlva, október 20-án rendezik.

UEFA Youth League, bajnokok ága, 1. forduló – odavágó
FK Csíkszereda–Angers SCO 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Boma (17.), Gergely (90., öngól)
Kiállítva: Szondi (80.)
FK: Albert Hunor – Marius Bărăbaș, Gergely Botond, Vereguț Dániel (kapitány), Bujdosó Szilárd – Casiadi-Bakó Soma, Szondi Botond, Csala Róbert – Omar El Sawy (Szabó 70.), Finna László (Biró, a szünetben), Kecskés Dávid (Sándor, a szünetben, Ketesdi 84.). Cserék: Karácsony Márk – Hadnagy Tamás, Biró Tamás, Szabó Andor, Bóni Csaba, Ketesdi Nimród, Sándor Raul.
Vezetőedző: Demény Norbert.
Angers: Theo Borne – Alpha Camara, Kevin Boma (kapitány), Yacine Gaya, Loic Breton – Lois Martins (Grange 73.), Walim Lgharbi, Waniss Taibi (Simon De Fantis 78.) – Leny Payraudeau (Elkit 90+3.), Noah Nadje (Tremblay 90+3.) , Noah Ndeke (Pruneiras 90+3.).
Cserék: Eliot Pasture – Thomas Pruneiras, Leo Tremblay, Kamil Elkit, Sacha Mbaka, Moussa Grange, Ebenezer Simon De Fantis.
Vezetőedző: Abdelaziz Bouhazama.
Vezette: Eldorjan Hamiti (albán)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.