Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Összeesett az ellenfél játékosa a KSE hazai meccsén

Daczó Hodor Barna 2024. május 25., 22:10 utolsó módosítás: 2024. május 25., 22:23

Szombaton a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának utolsó játéknapján a Kézdivásárhelyi SE 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Viitorul Curița ellen. A mérkőzés végéhez közeledve néhány percig pánik uralkodott el a pályán és a nézőtéren.

Összeesett az ellenfél játékosa a KSE hazai meccsén
Négygólos döntetlennel fejezték be az idényt a kézdivásárhelyiek Fotó: Daczó-Hodor Barna

A kezdeti „terepfelmérést” követően a házigazda lódult a vendégek kapuja felé, ám Gergely beadását Tinguială kiöklözte. A 9. percben a vendégek jutottak 35 méterről szabadrúgáshoz, ám Moescu lövése a KSE védőiben elakadt.

Hazai részről Dobos került kedvező pozícióba a 16-os vonalán, ám lövés helyett passzolni próbált, sikertelenül, majd ugyanő került helyzetbe, de lőtt fölé. Pár perccel később a vendégek előtt adódott nagy lehetőség, Mihalciuc próbálkozása azonban nemcsak Albert, hanem az általa védett kapu fölé szállt. A másik oldalon egy kirúgást követően a vendégek kapusa lesérült, helyére Ciubotariu érkezett.

A kézdivásárhelyi kék-fehérek egyre bátrabban támadtak, előbb a 38. percben Fábián lövés-beadáskísérlete szállt kapu fölé, majd Turcu lövése pattant szögletre egy védőről.

A 42. percben aztán a KSE megszerezte a vezetést:

Gergely félpályán labdát kapott és különösebb nehézségek nélkül az ellenfél büntetőterületéig menetelt, ahonnan gyönyörűen helyezte a bal felső sarokba a labdát (1–0).

Szünet után az öltözőben maradt a KSE, ám Mihalciuc kapu mellé fejelt egy remek beadást követően. Hosszú, labdatologatással eltelt percek következtek, mígnem ismét a vendégek jutottak helyzethez, ám újra Mihalciuc ezúttal az oldalhálót célozta meg.

A hazaiak is felébredtek a 60. perc környékén, ekkor Gajdó gyönyörűen ívelte át a labdát Gergelynek, utóbbi lövése azonban a hosszú sarok fölé szállt. Pár perccel később Turcu passzolt a kapu közelében Fábiánnak, aki azonban egy kisebb húzódás árán érte el csupán a labdát.

A 70. percben Albert még hárította Mihalciuc közeli lövését, egy perccel később azonban tehetetlen volt Nechita fejesével szemben (1–1).

A kézdiek ismét támadásba lendültek és a 74. percben újfent átvették a vezetést: Dobost felvágták az ellenfél kapujától 30 méterre,

a szabadrúgást bevállaló Ketesdi pedig a kétbalkezes Ciubotariu közreműködésével 2–1-re módosította az eredményt.

Ettől kezdve a KSE visszavonult, és a vendégek ostromolni kezdték Albert kapuját. A 81. percben két szöglethez jutottak, ám a kék-fehérek sikeresen mentettek.

Kevéssel ezután néhány percig pánik uralkodott el a pályán és a nézőtéren egyaránt, amikor a senki által sem zavart Fudulache összecsuklott. Az orvosok közbelépése és egy korty víz után azonban a vendégek védője folytatta a játékot.

Továbbra is a Curița uralta a játékot, és a hosszabbítás harmadik percében

Nechita másodszor is betalált Albert hálójába (2–2).

A KSE az utolsó két percben próbálta megszerezni a győztes gólt, ám előbb Bandi erőtlen lövését fogta a kapus, majd miután Sütőt gáncsolták a 16-oson belül és a játékvezető sípszavára mindenki 11-est remélt, ám a sípmester ehelyett lefújta a mérkőzést.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 10. forduló:

Kézdivásárhelyi SE–Viitorul Curița 2–2 (1–0).

Gólszerzők: Gergely (42.), Ketesdi (74.), illetve Nechita (71., 90+3.).
KSE: Albert – Bînță, Albu, Gajdó, Sütő, Fábián, Dobos, Cîrstian, Gergely, Turcu, Fülöp. Cserék: Bunduc, Ketesdi, Veres, Botorok, Bandi, Keresztély, Demeter, Zöld. Edző: Eugen Moldovan.
Curița: Tinguială – Moescu, Sincu, Fudulache, Iancu, Ghemici, Toader, Chelariu, Mihalciuc, Girneata, Nechita. Cserék: Ciubotariu, Cucu, Ureche, Vrabie, Maftei, Moței, Bortos, Ababei, Crăciun. Edző: Vlad Marian.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 10. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
10
6
0
4
24-17
47
2
Viitorul Curița
10
4
3
3
14-12
31
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
10
5
0
5
15-15
31
4
Kézdivásárhelyi SE
10
3
2
5
12-13
30
5
Brassói SR Municipal
10
5
3
2
20-14
25
6
Tatrangi Ciucaș
10
2
2
6
13-27
21

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.