Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától

Székely Sport 2023. március 28., 11:27 utolsó módosítás: 2023. március 28., 17:49

Habár a pályán már vasárnap délután véget ért az FK Csíkszereda–Vasas Femina mérkőzés a női labdarúgó 1. Liga felsőházában, a virtuális térben folytatódik a meccsel kapcsolatos adok-kapok. Az udvarhelyiek nyílt levelet küldtek Ráduly Róbert Kálmánnak.

Bocsánatkérést vár a Vasas Femina az FK Csíkszeredától
Galérianézet
Habár a mérkőzés már vasárnap délután véget ért a csata a virtuális térben folytatódik Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Az 1. Liga Hargita megyei rangadója az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget, Balázs, Nyéki, Szőke és Péter találataival 4–0-ra verte a támadásban erőtlen Székelyudvarhelyi Vasas Feminát.

A csíki lányok először verték meg az udvarhelyieket tétmeccsen, korábban háromszor a Román Kupában futottak össze a felek, azokon a találkozókon rendre a Vasas Femina bizonyult jobbnak (9–0, 0–4, 2–3). Az előző szezonban a 2. Ligában az FK és a Vasas Femina II. osztozkodott a győzelmeken, Csíkszeredában 6–0-s, míg Székelyudvarhelyen 7–2-es hazai siker született.

A körülményeket, a rivalizálást, illetve bizonyítási vágyat tekintve felfokozott hangulatú mérkőzés volt a vasárnapi, nemcsak a pályán, hanem a lelátókon is.

Tavaly ősszel 0–0-val ért véget a két csapat első élvonalbeli találkozója Fotó: Erdély Bálint Előd

A meccset élőben közvetítették az FK Csíkszereda YouTube-csatornáján, a kommentátor, egyben a mérkőzés bemondója, Ráduly Róbert Kálmán a találkozó során – majd a klub honlapján is – felsorolta az udvarhelyiek bűnlajstromát:

– a játékvezetői lapon a Vasas Feminánál vezetőedző helyett technikai igazgatóként a magyarországi Vágó Attila neve szerepelt;

– az udvarhelyieket egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt eltiltották az nyári átigazolási szezonból;

– illetve a korábban említett 7–2-es meccsen az első csapatból erősítették meg a Vasas második együttesét.

A meccsen elhangzottak, illetve az FK oldalán megjelent cikk után hétfőn megkerestük László Bélát, a Vasas Femina elnökét, aki a felhozott vádakkal kapcsolatosan nyilatkozott nekünk, majd csapata Facebook-oldalán megjelent nyílt levélben válaszolt a klubját ért támadásokra.

„...vasárnap, Csíkszeredában megrendezett mérkőzés előtt, a stadion hangosbemondóján, illetve az FK YouTube-csatornáján keresztül közvetített összecsapás alatt, Ráduly Róbert Kálmán úr több ízben is valóságos gyalázkodási hadjáratot, hazugságon, félrevezetésen alapuló manipulálást művelt alpári módon a klubunk, valamint személy szerint Székely János és személyem ellen.

Az FK Csíkszereda–Vasas Femina mérkőzés visszanézhető a csíkiak YouTube-csatornáján.

A bemondóként működő volt parlamenti képviselő és volt polgármester azt sérelmezte, hogy nagyjából 11 hónappal ezelőtt, az akkor még másodosztályos FK-t Székelyudvarhelyen 7–2 re múltuk felül a farmcsapatunkkal és állítása szerint azon a mérkőzésen csaltunk, mivel egy olyan ukrán játékost játszattunk, akinek nem lett volna ehhez joga” – utalt a Vasas Femina elnöke a tavaly április 30-ai mérkőzésre.

Fotó: Erdély Bálint Előd

László Béla kiemelte, hogy a szóban forgó játékosnak, Jelizaveta Molodiuknak rendben volt a leigazolása és jogszerűen játszott az említett mérkőzésen, illetve további két 2. ligás, öt 1. ligás és három kupamérkőzésen. Hozzátette, hogy a 7–2-es mérkőzésre 15 játékost neveztek, akikből 13 utánpótlás korú volt, a Vasas II. csapata pedig 3–4 évvel fiatalabb átlagéletkorú volt az FK-hoz képest. Továbbá akkor a Vasas farmcsapata mindössze három pontra volt a kieséstől, emiatt erősítették meg az élvonalbeli együttesből.

„Lehetséges, hogy épp ez a tény bőszíti fel a kommentátor urat? A politikában jól bevált módon gyakorlatilag ráhazudott Ráduly bemondó úr, az a másik ukrán játékos, Anna Jaskova ügye, akinek ugyan megérkezett a nemzetközi átigazolást igazoló aktája, de kiskorú mivolta miatt elhúzódott az átigazolási procedúra az UEFÁ-nál. Így belementünk az utolsó 6 fordulóba, ezért a Román Labdarúgó-szövetség – az időközben megérkezett ITC (nemzetközi átigazolás) dacára – nem engedélyezte a leigazolást.

Fotó: Veres Nándor

Ez viszont az első ligás Kolozsvár elleni meccsnek a története és semmilyen módon nincs köze, sem a második ligához, sem az FK Csíkszeredához.

Ezt a mérkőzést (Kolozsvár ellen) elveszítettük zöld asztalnál és egy átigazolási időszakra felfüggesztették az átigazolási jogunkat. A hibánkért megfizettünk, sajnos főleg a csapat, ennek ellenére nagyot küzdve ismét a rájátszásba jutottunk” – tisztázta a helyzetet László Béla.

A Román Kupában viszont többször találkoztak Fotó: Veres Nándor

„Mindezek fényében, úgy érezzük, hogy az a fajta gyalázkodás, amit a bemondó véghezvitt, nemcsak, hogy túlzás, de sértő is. Ily módon becsmérelni egy egész klubot, Székely János személyében egy olyan emberrel személyeskedni,

aki évekkel ezelőtt több olyan játékosnak fűzte be a futballcipőjét, akik jelenleg az FK színeit képviselik (és nem fordítva, ahogy a kommentár próbálta sugallni), egy olyan szakembert sértegetni, aki több tíz játékost nevelt ki a korosztályos válogatottaknak, hat játékost a felnőtt válogatottnak – hát ez a szégyen, Ráduly úr!

Az is szégyen, tisztelt FK Csíkszereda, hogy miután ennek szakembernek a mérkőzést követően lekérik a nyilatkozatát, talán felsőbb utasításra, de a tisztelt FK-sajtósok szétforgácsolják a felvételt, kihagyva belőle a »kényes« részt” – utalt a meccs utáni edzői értékelőkre.

A Vasas elnöke levelében elismeri, hogy az FK jobb volt, gratulált a csíki lányok győzelméhez, „de az adott körítés nem volt méltó a mérkőzéshez. Igen, tudjuk, hogy általában annak van igaza, akinek nagyobb a hangja és a költségvetése, tapasztaltuk, hogy Önök azt szeretik, ha mindenki hóvirág pozíciót vesz fel Önök előtt, hát mi ezt nem fogjuk megtenni. Az a véleményünk, hogy mindenki jobban tenné, ha a saját háza táján sepregetne, és ha már nem akarjuk segíteni egymást, legalább ne ilyen dolgokkal foglalkozzunk, ilyen szinten és nyilvánosan.

Fotó: Veres Nándor

Ezért a Székelyudvarhelyi Vasas Femina nevében tisztelettel felkérjük az FK Csíkszereda klubot, hogy a Facebook-oldalukon a tisztelt bemondójuk kérjen nyilvánosan bocsánatot az elhangzottakért!

Amennyiben ez megtörténik, valamint a felvételről törlik az alpári részeket, az ügyet lezártnak tekintjük.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.