Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót

Zátyi Tibor 2023. március 26., 13:02 utolsó módosítás: 2023. március 26., 15:13

Az FK Csíkszereda magabiztos győzelmével ért véget a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának Hargita megyei rangadója, a házigazda piros-feketék vasárnap délben 4–0-ra verték a támadásban erőtlen Székelyudvarhelyi Vasas Feminát.

Jobb volt az FK Csíkszereda, behúzta a Vasas Femina elleni székely rangadót
Galérianézet
Az udvarhelyi lányok nem tudták megállítani a szárnyaló csíkiakat Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

A csíkiaknál edzőváltás történt a meccset megelőzően, Albu László a férfi csapathoz, a 2. Ligában szereplő FK-hoz került másodedzőként, helyébe Kollár Péter érkezett Magyarországról.

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Jobban játszott az első félidőben az FK, többet birtokolta a labdát és már a 8. percben veszélyeztetett, Balázs Eszter lövése Orazbekova ölében halt el. A folytatásban a vendégek sérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, Horváth Anitát Zănoagă váltotta a 25. percben. A hazai nyomás a félidő hajrájában ismét nőtt, a 40. percben Györgyicze erős lövése a jobb kapufán csattant, majd pillanatokkal később Bartalis ziccerben nem találta el a labdát.

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

A 43. percben pedig megszületett az első gól, Györgyicze szerzett labdát a Vasas térfelén Malutól, Balázshoz passzolt, aki betört a Vasas tizenhatosába és laposan a kapu jobb oldalába lőtt, egyben beállította a félidei eredményt is.

Bátrabban kezdett a második játékrészben a Vasas Femina, az elején Mitri okozott többször is gondot a csíkiak védelmének, az 51. percben csak szabálytalanul tudták megállítani a 16-os szélén, ám az ígéretes szabadrúgásól a sértett nem tudta eltalálni a kaput. A hazaiak viszont nem sokkal később növelték előnyüket, az 58. percben egy szögletet követően a Vasastól a kapus és a védő is lemaradt a labdáról, amit így Nyéki a hálóba továbbított.

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

A meccs pedig nem sokkal később el is dőlt, Szőke távoli, 25 méterről eleresztett bombája akadt be a Vasas kapujába, a 65. percben 3–0-ra vezetett az FK. A Vasas gyorsan szépíthetett volna, ám Tankó nagyot védett Tóth közeli lövésénél. Aztán a hazaiak bevitték a kegyelemdöfést, a 77. percben a frissen beállt Péter lőtt hatalmas gólt, a labda a keresztlécről pattant a hálóba.

Ez volt az FK Csíkszereda első győzelme hivatalos mérkőzésen a Vasas Femina ellen, az alapszakaszban Székelyudvarhelyen 0–0-ra végeztek.

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

A következő fordulóban, szombaton mindkét csapat idegenben játszik, a Vasas Femina az éllovas Temesvári Poli, míg az FK a Bukaresti Carmen vendége lesz.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló
FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 4–0 (1–0)
gólszerzők Balázs (43.), Nyéki (58.), Szőke (65.), Péter (77.)
FK: Tankó – Horváth L. (Abos, 79.), Nyéki, Bartalis, Albu (Péter, 75.), Antal, Szőke, Mezősi (Kristó, 68.), Balázs, Szentes (Részegh, 79.), Györgyicze (Berkeczi, 68.). Vezetőedző: Kollár Péter.
Vasas: Orazbekova (Rezmeliță, 85.) – Sinka (Tóth, 57.), Molnár, De Souza, Hodor, Godra, Orbán, Malu, Sólyom, Horváth A. (Zănoagă, 25.), Mitri. Vezetőedző: Székely János.

Fotó: FK Csíkszereda/Pál Zoltán

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári Poli
3
3
0
0
8-2
42
2
Kolozsvári U Olimpia
3
2
0
1
9-3
36
3
Bukaresti Carmen
3
2
0
1
7-4
33
4
FK Csíkszereda
3
1
0
2
4-5
22
5
Banat Girls
3
1
0
2
2-6
21
6
Székelyudvarhelyi Vasas Femina
3
0
0
3
1-11
17

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.