Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Niczuly szerint egyértelmű, elvették tőlük a győzelmet

Horváth Bálint Ottó 2023. július 15., 10:49 utolsó módosítás: 2023. július 15., 12:32

A Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott a Bukaresti Rapid otthonában a labdarúgó Szuperliga nyitófordulójának pénteki mérkőzésén. A vendégek betaláltak, de a gólt érvénytelenítették. A sepsiszentgyörgyi játékosok szerint elvették tőlük a győzelmet.

Niczuly szerint egyértelmű, elvették tőlük a győzelmet
A Sepsi OSK kapusa úgy véli, a játékvezetők befolyásolták a végeredményt Fotó: Pinti Attila

A fővárosi csapat uralta a játékot a találkozó legnagyobb részében, és főleg az első félidőben kihagyták a nagy helyzeteiket.

Aztán a 65. percben a Sepsi OSK váratlanul megszerezte a vezetést. Leagalábbis úgy tűnt.

Niczuly kirúgása után Ștefănescu lerázta a védőjét, Braunt, a kapura vezette a labdát és be is talált. A gólt azonban a videóbíró igénybevételével Sebastian Colțescu játékvezető érvénytelenítette, mivel a lövés pillanatában Safranko lesen volt és a bírók szerint elállta Moldovan látószögét, aki viszont ezt leszámítva abszolút tehetetlen volt és biztosan nem tudott volna védeni.

A mérkőzés végéig nem született újabb találat, amit meg is adtak volna, a két együttes gól nélküli döntetlenre végzett.

A lefújást követő gyorsinterjúkban a Sepsi OSK játékosai nem titkolták nemtetszésüket a botrányos játékvezetői döntés ellen.

Niczuly Roland csapatkapitány kijelentette, hogy még, ha a Rapid jobban is játszott és voltak helyzetei, szerinte a játékvezetők befolyásolták a végeredményt.

Ott voltam a monitor előtt, ez százszázalékban érvényes gól volt. Ha két kapust tettünk volna be, akkor sem lett volna esélye”

– jegyezte meg a Sepsi OSK kapusa.

Hozzátette, csalódottak az eredmény miatt, mert nem mindig az a csapat nyer, amelynek több helyzete van, és három ponttal kellett volna távozzanak.

Az érvénytelenített gólt szerző Marius Ștefănescu a VAR-szobában ülő Horia Mladinovici játékvezetőt kritizálta, aki szerinte gyakran hibázik a Sepsi ellen. „Azt mondták nekünk, hogy Safranko befolyásolta a helyzetet. Én azt mondom, hogy Horațiu Moldovan látta a labdát, és nem tehetett semmit, de ez van. Szerintem ez Horia (Horia Mladinovici, szerk. megj.) döntése volt. Ahol elkap minket, ott keresztbe tesz nekünk” – közölte.

Diószegi László: néhány döntés nem volt rendben

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke csalódottan ugyan, de nem szomorúan kommentálta a történteket. „Már egyből láttam, hogy érvényes a gólunk, Safranko nem befolyásolta a játékot, ez a lehető legegyértelműbb! A mérkőzés után tízszer is visszanéztem az esetet, Crăciunescu úr (Ion Crăciunescu, korábbi játékvezető, szerk. megj.) is nagyon világosan elmondta, mi történt. Csalódott vagyok, mert győzelemmel távozhattunk volna Giulești-ből. Nem mondhatom, hogy rosszindulatú volt (a bíráskodás, szerk, megj.), de néhány döntés nem volt rendben” – mutatott rá Diószegi László. Hozzátette, az első félidőben gyengébben játszottak, de a másodikban egy másik csapatot láthattunk, és végül örül annak, hogy pontot szereztek a Rapid ellen, mert nem sok csapatnak lesz esélye pozitív eredményt elérni ellene.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.