Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Niczuly Roland: „hiba lenne, ha favoritnak tartanánk magunkat a döntőben”

Horváth Bálint Ottó 2023. május 24., 12:48 utolsó módosítás: 2023. május 24., 13:00

Újabb sporttörténelmi tettre készül a Sepsi OSK, egymás után a második évben nyerheti meg a labdarúgó Román Kupát. A címvédésért a Kolozsvári U-t kell legyőznie szerdán este a nagyszebeni döntőben. Az összecsapás előtti nyilatkozatokból szemezgettünk.

Niczuly Roland: „hiba lenne, ha favoritnak tartanánk magunkat a döntőben”
Galérianézet
Niczuly Roland és a Sepsi OSK számára a szezon mérkőzése következik Fotó: Pinti Attila

Valmivel több, mint egy évvel ezelőtt szerezte meg a klub történetének első trófeáját a sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapat, a Voluntari legyőzésével ünnepelt kupagyőzelmet a fővárosban rendezett tavalyi döntőben. Azt követően hamarosan a második aranyérmet is bezsebelték a Szuperkupa megnyerésével, a Kolozsvári CFR-t gyűrték le Aradon. A jelenlegi szezonban is remekül teljesítettek, bejutottak a bajnokság felsőházi rájátszásába és újra döntőt játszanak a kupában, a Kolozsvári U ellen Nagyszebenben immár a címvédés lebeg a szemek előtt, ezzel ismét örömöt okozhatnak a székelyföldi szurkolóknak.

A kupadöntőt felvezető keddi sajtótájékoztatón Niczuly Roland, a Sepsi OSK csapatkapitánya kijelentette, hogy a szezon mérkőzése következik számukra, hiszen újra történelmet írnak, ha sikerül megőrizni a trófeát, ami egyben azt is jelenti, hogy idén is indulhatnának a Konferencia Liga selejtezőjében.

Az első számú célkitűzésünk a rájátszásba jutás volt a bajnokságban és ahogy haladtunk előre a szezonban szépen teljesítettünk a kupasorozatban, eljutottunk egészen a döntőig. Hiba lenne, ha favoritnak tartanánk magunkat, a döntőben nem kell szépen játszani, meg kell nyerni a trófeát”

– mutatott rá a háromszéki kapus.

Cristiano Bergodi vezetőedző megjegyezte, egy éve náluk van a trófea és természetesen meg akarják tartani, de ez nagyon nehéz lesz, hiába találkoznak egy alsóházi csapattal. „Nem számítottam arra, hogy a Kolozsvári U bejut a döntőbe. Minden tiszteletem az övék, de azt vártuk, hogy más hagyományos csapatok együttesek el a végjátékig. Sabău és csapata dicséretet érdemelnek, itt van a helyük a döntőben. Úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak 50-50 százalék az esélye, nem lehet azt mondani, hogy favoritok lennénk. Remélem, hogy a fiúk jól teljesítenek, de nagyon jól tudom, hogy egy döntőt meg kell nyerni, nem pedig jól játszani.

Cristiano Bergodi úgy véli, mindkét csapatnak 50-50 százalék az esélye a győzelemre Fotó: Pinti Attila

Egy trófea megnyerése minden játékos számára presztízst jelent. Magabiztosak vagyunk, de nagyon szerénynek és alázatosnak kell lennünk, mert a Kolozsvári U-nak nagyon jó játékosai vannak”

– nyilatkozta Bergodi.

Az olasz szakember kiemelte, a Román Kupa és az európai kupaporondon való részvétel is fontos célkitűzés volt számukra ebben a szezonban. „A Román Kupában más volt a rendszer, nagy teljesítmény, hogy ismét bejutottunk a döntőbe. Természetesen reméljük, hogy megnyerjük a kupát és bejutunk a Konferencia Liga selejtezőjébe” – közölte Bergodi, aki nem kívánta kommentálni a Sepsi OSK-tól való esetleges távozásáról szóló pletykákat: „Nem tudom, honnan jöttek ezek a hírek, százszázalékban erre a mérkőzésre gondolok” – nyomatékosította.

A Kolozsvári U nyolc év elteltével játszik újra döntőt a Román Kupában, és győzelem esetén nem vehet részt a Konferencia Liga selejtezőjében, mivel nem kapta meg az induláshoz szükséges licencet.

„Nem gyakran találkozunk ilyen lehetőséggel. Ezt elmagyaráztam a játékosoknak, nem szabad túlterheljék magukat, mert ez a játék minőségének rovására mehet. Lehetséges, hogy ők (a Sepsi OSK, szerk. megj.) indulnak az első számú eséllyel,

mert értékesebb és összeszokottabb csapatuk van, már két éve együtt játszanak. Nekünk is megvan az esélyünk, amiért meg kell küzdenünk. Szeretnék kemény férfiakat látni a pályán”

– nyilatkozta Ioan Ovidiu Sabău, a Kolozsvári U vezetőedzője, aki szerint nem frusztráló, hogy nem vehetnek részt az európai kupában, hiszen a bajnokságban újonc csapatként még nincsenek felkészülve erre.

A bajnokságban lejátszott mindkét egymás elleni találkozó a sepsiszentgyörgyi együttes sikerét hozta Fotó: Pinti Attila

Alexandriu Chipciu rámutatott, olyan csapatok játsszák a döntőt, amelyek nem állnak a bajnoki tabella élén, ugyanakkor abszolút megérdemlik a helyüket a döntőben, figyelembe véve, hogy milyen csapatokat ejtettek ki a kupasorozatban. Ők a csoportkörben a Farul és a Rapid előtt végeztek, majd a Hermannstadt és UTA ellen nyertek, de az ellenfelük is jó csapatokat győzött le, többet között az elődöntőben a Kolozsvári CFR-t. A kolozsváriak csapatkapitánya kiemelte,

a Kolozsvári U a legkedveltebb csapat Erdélyben, a Sepsi pedig egy olyan klub, amely helyes lépéseket tett a fejlődése felé.

A Sepsi OSK–Kolozsvári U kupadöntő szerdán 20 óra 30 perctől kezdődik vélhetően telt ház előtt a nagyszebeni stadionban. A mérkőzést a Digi Sport 1, az Orange Sport 1 és a Prima Sport 1, illetve az M4 Sport is élőben közvetíti. A döntőt Cătălin Popa vezeti, akinek segítői Daniel Mitruți és Bogdan Gheorghe lesznek, a tartalékbíró Iulian Dima, míg a VAR-szobában Kovács István és Andrei Chivulete működnek közre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.