Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pokoli nehéz visszavágóra készül a Kolozsvári CFR

Zátyi Tibor 2023. február 23., 12:20 utolsó módosítás: 2023. február 23., 13:30

A labdarúgó Európa Konferencia Liga rájátszás visszavágóján lép csütörtökön 19.45-től pályára a Kolozsvári CFR, az olasz Laziót fogadja. Mindkét oldalon komoly nevek hiányoznak, a stadionban pedig telt ház várható.

Pokoli nehéz visszavágóra készül a Kolozsvári CFR
A télen érkezett koszovói Ermal Krasniqitől várják a CFR-nél, hogy feltörje a Lazio védelmét Fotó: Massimo Insabato/EPA/Agerpres

A múlt heti első mérkőzésen a CFR annak ellenére, hogy a 16. perctől emberelőnyben játszhatott, 1–0-s vereséget szenvedett a Serie A-ban jelenleg ötödik rómaiaktól.

Dan Petrescu dolgát nagyban megnehezíti, hogy a védelem két alapembere, a ghánai Boateng és a brazil Yuri is sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat este. A Kolozsvári CFR vezetőedzője borúlátón nyilatkozott a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, melyen elmondta,

hogy a Lazio továbbjutására 90% esélyt lát, míg a CFR sikerére mindössze tízet.

A Laziónál Milinkovic-Savic középpályás, illetve Zaccagni támadó sem vett részt a szerdai edzésen, így kevés az esély arra, hogy pályára lépjenek a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban. Továbbá sérülés miatt nem játszik Alessio Romagnoli és Ştefan Radu hátvédek, az első meccsen kiállított Patric, továbbá az orrsérülést szenvedett Pedro Rodriguez sem.

Az olaszok vezetőedzője, Maurizio Sarri kiemelte, hogy jelenleg nem gondolnak arra, hogy megnyerhetik az Európa Konferencia Ligát. „Először ezen a körön kell túljutnunk, mielőtt a kupa megnyerésére gondolnánk. A mezőnyben még vannak nagyon erős csapatok, mint a West Ham, vagy a Villarreal” – mondta.

Sarri kiemelte, hogy sokan hiányoznak a keretből, és emiatt nehéz helyzetben vannak. „Ezt nem kifogásként mondom, de sok a gondunk. A CFR fizikailag jobban áll és hozzá van szokva az ilyen szintű meccsekhez. Nem szabad félvállról vennünk a találkozót és figyelmesen kell játszanunk” – folytatta. A Lazio edzője nem akart jóslatokba bocsátkozni, de kijelentette, hogy „remélem Petrescunak igaza lesz, de nem lesz ez annyira egyszerű”.

A 19.45-től kezdődő mérkőzésen telt ház várható, miután a kolozsvári csapat korábban bejelentette, hogy minden jegy elkelt a visszavágóra. A mérkőzés játékvezetője a német Felix Zwayer lesz, a Pro Arena pedig élőben közvetíti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.