Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Moldvai rangadó után maradt hibátlan az FK Csíkszereda női csapata

Orbán Zsolt 2021. november 07., 17:43 utolsó módosítás: 2021. november 07., 18:06

A feljutás szempontjából rendkívül fontos győzelmet aratott az FK Csíkszereda női labdarúgócsapata vasárnap a 2. Ligában. A rivális Jászvásári Navobi pályáján elért sikerrel Albu László tanítványai hat ponttal megléptek legfőbb üldözőjüktől.

Moldvai rangadó után maradt hibátlan az FK Csíkszereda női csapata
Balázs Eszter találata nagy győzelemet ért az FK lányainak. Korábbi kép Fotó: Veres Nándor

A szezon előtt az FK Csíkszereda és a Jászvásári Navobi is a feljutást tűzte ki célul a női másodosztályban, az éllovas székelyföldi csapat és második helyezett moldvai együttes vasárnap igazi rangadót játszott egymással a Tineretului Stadion műgyepes pályáján.

A piros-feketék hibátlan mérleggel, hat meccsen begyűjtött 18 ponttal és egészen lenyűgöző 47–1-es gólaránnyal a tarsolyukban utaztak Iași-ba, ahol ha nehezen is, de sikerült legyőzniük riváliuskat. A mérkőzés egyetlen gólját Balázs Eszter szerezte a 70. percben.

„Sorsdöntő, hatpontos mérkőzés volt, amelyre nagyon komolyan készültünk. Szerencsére sikerült a begyakorolt dolgokat teljesíteni a lányoknak, jól működött a területvédekezésünk és sok lehetőséget kidolgoztunk.

A gólon kívül volt legalább öt ziccerünk, a meccset 60 százalékban uraltuk. Az eddigi legnehezebb bajnokin megérdemelten győztünk – ezt az ellenfél is elismerte a lefújás után”

– nyilatkozta a Székely Sportnak a csapatot irányító Albu László.

Bár a pontvadászat még csak a felénél tart, a csíki edző szerint ha a lányok ugyanúgy készülnek, mint eddig, és egy-két játékossal megerősítik a keretet, akkor nem lesz gond a feljutással. Különösen annak fényében, hogy a közvetlen riválisok közül az FK a Konstancai Selena és a Navobi csapatával is hazai pályán játszik tavasszal, míg a Románvásári Sárga Rókácskák ellen idegenben lép pályára.

A női labdarúgó 2. Liga két csoportjából az oda-visszavágós körök után az első helyezettek automatikusan az élvonalba jutnak.

Az FK Csíkszereda női együttesére még két találkozó vár ebben az évben. November 11-én, csütörtökön 14 órától az 5. fordulóból elhalasztott, Székelyudvarhelyi Vasas Femina 2 elleni csíkszeredai bajnokit pótolják, majd november 27-én a Vasas Femina első számú csapatával a Román Kupa második fordulójában csapnak össze.

„A bajnokin nincs más lehetőségünk, mint megszerezni a kötelező három pontot. A kupában egy meglepetés reményében megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból,

de ha nem is sikerül a bravúr, készülünk tovább a bajnokság megnyerésére”

– mondta Albu László.

Női labdarúgó 2. Liga, 8. forduló, 1-es csoport:
Jászvásári Navobi–FK Csíkszereda 0–1 (0–0)
Gólszerző: Balázs Eszter (70.)
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Szentes Szabina, Berkeczi Emőke, Simon Mónika, Albu Erika – Nyéki Anna, Antal Anita, Györgyicze Réka (Péter Alexandra 84.) – Bartalis Barbara, Kristó Laura (Demény Hajnalka 46.), Balázs Eszter (Szász Ildikó 84.). Edző: Albu László.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.