Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mind a hat angol klub visszalépett a Szuperligától – hivatalos

MTI 2021. április 21., 10:57 utolsó módosítás: 2021. április 21., 12:08

Egymás után érkeztek kedden este a bejelentések, hogy az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat visszalépett az új elitsorozattól.

Mind a hat angol klub visszalépett a Szuperligától – hivatalos
Fotó: Liverpool FC/ Twitter

A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham is követte példájukat.

A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak az Európai és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.

A Liverpool honlajpján közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket „megszüntették”. A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata „kollektív álláspontja” szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön. „Nem tetszik nekünk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen” – állt az üzenetben, amelyet több liverpooli játékostársuk is közzétett.

Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és azt közölte, hogy „hibát követett el”, hozzátéve, hogy a szurkolók és a „szélesebb futballközösség” meghallgatása után visszalép.

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta. Az új elitsorozatban a hat angol csapat mellett három spanyol, az Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint három olasz, az AC Milan, az Internazionale és a Juventus vett részt alapítóklubként. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.