Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még egy hétig lehet találgatni, eltolták a döntést a lefújt meccs ügyében

Székely Sport 2023. február 01., 16:51 utolsó módosítás: 2023. február 01., 16:58

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága szerdán kellett volna döntsön a botrányba fulladt sepsiszentgyörgyi labdarúgó-mérkőzés ügyében, de nem született határozat, erre még egy hetet várni kell.

Még egy hétig lehet találgatni, eltolták a döntést a lefújt meccs ügyében
Csak jövő héten szerdán dől el, mi lesz a mérkőzés sorsa Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 közötti vasárnapi mérkőzést alig 26 perc után lefújta Andrei Chivulete játékvezető a Szuperliga 23. fordulójában, mivel a vendégek drukkerei magyarellenes skandálásuk miatt lehetetlenné tették a játék folytatását.

Az ügyet a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága vizsgálja meg a játékvezető és a mérkőzés megfigyelője, Octavian Goga által készített jelentés alapján.

A bizottság szerdai ülésén nem hoztak döntést, ehelyett újabb határidőt írtak elő, egy hét múlva, jövő szerdán dől el a mérkőzés sorsa.

A szabályzat egyértelműen fogalmaz a magyarellenes, xenofób és rasszista megnyilvánulások esetében, a Sepsi OSK zöld asztalnál 3–0-ra meg kellene nyerje a mérkőzést.

Diószegi László, a sepsiszentgyörgyi klub elnöke kedden a Székely Sportnak úgy nyilatkozott, szinte százszázalékig biztos abban, hogy a szerdai bizottsági ülésen nem fognak döntést hozni, mert mindenféle anyagot akarnak begyűjteni a meccsen történtekről. A klubvezető bízik abban, hogy józan döntés születik, mert a bíró a szabályzat szerint járt el, megtette azt a három lépést, amit ilyen esetben előírnak.

A Sepsi OSK számára kedvező döntésben fontos szerepet játszhat az is, hogy az FCU Craiova 1948 tulajdonosa,

Adrian Mititelu teljesen megváltoztatta beszédét, és immár azt állítja, hogy a háromszéki klubot hozzák ki győztesnek.

Az üzletember korábban úgy nyilatkozott, hogy a Sepsi OSK előre eltervezte a történteket, és az egyedüli felelős, mivel nem kezelte megfelelően a helyzetet. Ezt követően viszont tudomására jutott, hogy a klubjának egyik alkalmazottja aláírta a Sepsi által kiállított dokumentumot, amelyből kiderül, hogy az FCU Craiova felelősséget vállal a Sepsiszentgyörgyön jelen lévő szurkolókért.

Nézők nélkül játszanának a craiovaiak

Az FCU Craiova 1948 szerdán délután a hivatalos közösségi oldalán bejelentette, hogy tekintettel az elmúlt időszak eseményeire, amely során a csapat szurkolóinak egyes tagjai a törvénnyel és az FRF szabályzatával szembemenő cselekedeteket követtek el, és ezáltal hatalmas károkat okoztak a klubnak, a hazai mérkőzéseiket határozatlan ideig nézők nélkül fogják lejátszani.

Közölték továbbá, hogy az FRF-hez és az állami hatóságokhoz fordulnak az ilyen szurkolói megnyilvánulások megelőzését célzó jogszabályok sürgős elfogadása érdekében.

A klub mélységes sajnálatát fejezi ki a csapat hűséges szurkolóinak, különösen a bérlettulajdonosoknak és a becsületeseknek, akik semmiben nem hibásak, és viselik a következményeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.