Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marosvásárhelyi SE: maradt bennük egy kis hiányérzet, jövőre a felsőházért küzdenek

Horváth Bálint Ottó 2023. május 30., 10:02

Az alsóházi rájátszásban a második, összesítésben a hatodik helyen zárta a labdarúgó 3. Liga 9-es csoportjának küzdelmeit a Marosvásárhelyi SE. A harmadosztályban első szezonját teljesítő együttes vezetőedzőjével és játékosaival értékeltük az idényt.

Marosvásárhelyi SE: maradt bennük egy kis hiányérzet, jövőre a felsőházért küzdenek
Galérianézet
A középmezőnyben végzett a 3. Ligában újonc marosvásárhelyi csapat Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi csapat szakmai irányítását a szezon elején átvevő magyarországi vezetőedző, Sütő Szilárd, illetve két meghatározó játékosa, a középpályás Csala Tibor és a kapus Szántó Albert egyetértettek abban, hogy többet is kihozhattak volna a múlt hétvégén lezárult szezonból, de figyelembe véve azt, hogy újoncként indultak a 3. Ligában, meg kell elégedjenek a hatodik hellyel.

„Egy frissen feljutott csapatnál az elsődleges cél az volt, hogy szilárd alapokra helyezzék a klubot a magasabb ligában. A bajnokságot nagyon gyengén kezdtük, abszolút mindenki úgy könyvelt el minket, hogy kieső csapat vagyunk.

Volt több komoly bravúrunk és jó meccseink, illetve olyanok, amelyekkel nem kalkuláltunk. Ez a hektikusság jellemző volt ránk az egész szezonban, de remek szériánk is volt, amikor itthon zsinórban öt mérkőzést meg tudtunk nyerni, de azt a keveset nem tudtuk hozzátenni, hogy még nagyobbat alkossunk”

– foglalta össze a szezont Sütő Szilárd.

Hozzátette, az alapszakasz második felében tudtak olyan mennyiségű pontot szerezni, amellyel biztonságba kerültek, hiszen ezek hiányában nagyon nehéz dolguk lett volna az alsóházban a kiesés ellen küzdeni.

Sütő Szilárd: a hektikusság jellemző volt ránk az egész szezonban Fotó: Haáz Vince

A szakvezető kiemelte, amennyiben a klub ugyanebben az ütemben fejlődik, a következő szezonban még két helyet kell előrelépni az alapszakaszban ahhoz, hogy bejussanak a felsőházi rájátszásba.

Sütő Szilárd – akinek a jövője a vezetőséggel való tárgyalás után dől el – közölte, a keretet nyilván kell frissíteni és erősíteni, de lépésről lépésre kell haladni, hiszen a klubnak már az előző szezon elején sem az volt a célja, hogy hirtelen nagy mennyiségű változtatást eszközöljön.

Arra a kérdésre, hogy mit tapasztalt a városban, illetve a bajnokság folyamán, úgy válaszolt, Marosvásárhely nagyszerű hely, segítőkész emberekkel, az idegenbeli meccseken pedig nem érzett olyat, ami zavarta volna, őt és a csapatát soha nem bántották, csak pozitívumokat tud mondani az eltöltött időszakról. Megjegyezte, a magyar harmadosztályhoz képest, ahol a csapatok inkább a biztonságra törekszenek, Romániában sokkal támadóbb focit játszanak.

Csala Tibor alapembernek számított a középpályán, de többször sérüléssel küszködött a bajnokság folyamán: „Nem volt egy könnyű szezon, a játékosok nagy részének ez volt az első 3. ligás idénye, ez sokat számított főleg a bajnokság elején, amikor olyan meccseket veszítettünk el, amelyeket ha megnyerünk, akár még a felsőházi rájátszást is elérhettük volna.

De, ahogy telt az idő, lassan felvettük a ritmust, fejlődtünk és a vége felé már jó játékot nyújtottunk. Sajnos, volt pár hullámvölgy a szezon során, amiből nagyon nehezen jöttünk ki, ezen kell javítanunk a jövőben és fogunk is”

– fogalmazott a marosvásárhelyi játékos.

Csala Tibor alapembernek számított a középpályán Fotó: Haáz Vince

Hangsúlyozta, ha azt nézzük, hogy újonc klub voltak, akkor nagyon jó az elért eredmény, de az egész csapatban benne van az, hogy talán több tapasztalattal többet is kihozhattak volna ebből a szezonból.

Összességében viszont jó idényt zártunk, meg kell elégedjünk a hatodik hellyel, a következő szezonban pedig azért küzdünk, hogy bekerüljünk a playoffba”

– mutatott rá Csala Tibor, aki a saját teljesítményéről elmondta, sajnos háromszor is lesérült idén, de mindig eléggé jól sikerült a visszatérés, sokat dolgozott ezért és amennyire tudta, segítette a csapatot.

A sepsiszentgyörgyi Szántó Albert stabil pont volt a vásárhelyi kapuban, de a szerződése lejártával távozik a csapattól, habár szerette volna, ha a keret tagja marad. Mint mondta, a szezon elején voltak gyengébb meccsei, többször belehibázott és miatta kaptak gólt, de ennek ellenére folyamatosan védeni tudott, ezért dolgozott az edzéseken.

Kicsit előnyömre vált az, hogy eleget kellett tenni az ifjúsági szabálynak, emiatt megkaptam a játéklehetőséget, mert lehet, hogy a bajnokság első felében egy hiba után lecseréltek volna, de így maradtam a kapuban, ezért köszönöm az edzőknek a bizalmat. Egy jó téli felkészülés után úgy érzem, hogy a szezon második felére beérett a munka, és tavasszal remek szezont tudtam produkálni”

– jegyezte meg.

Szántó Albert szerette volna, ha marad, de távozik Fotó: Haáz Vince

A fiatal kapus szerint mindig lehet többet kihozni a szezonból és erre is törekedtek, mert az lett volna a cél, hogy megnyerjék az alsóházi rájátszást, de előtte a felsőházért is harcoltak. Szántó Albert kiemelte, a klub először játszott a harmadosztályban, látszott a játékosokon és a klub vezetőségén is, hogy amatőr szintről kezdtek el építkezni.

Aztán sokat fejlődtek a télen, a dolgok a helyükre kerültek, kiváló játékosok érkeztek és egyre jobbak lettek a körülmények is, és úgy érzi, hogy a végére egész jó kis csapattá és klubbá kovácsolódtak.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alsóház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Gyulafehérvári CSU
10
5
2
3
15-12
38
2
Marosvásárhelyi SE
10
3
4
3
16-15
37
3
Szászrégeni Avântul
10
4
1
5
10-14
37
4
Kolozsvári Viitorul
10
4
3
3
13-10
31
5
Kolozsvári Sănătatea
10
4
1
5
20-17
27
6
Marosújvári SK
10
4
1
5
17-23
22

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.