Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lemondott a 2. Ligáról és a kupameccsekről az egyik sportcsatorna

Székely Sport 2023. július 09., 18:19 utolsó módosítás: 2023. július 09., 19:00

Az új szezonban már nem lesznek követhetők a labdarúgó 2. Liga és a Román Kupa mérkőzései az Orange Sport csatornán. A focikedvelőknek azonban van alternatívájuk, a szolgáltatónál a Prima Sporton továbbra is nézhetők lesznek a két sorozat találkozói.

Lemondott a 2. Ligáról és a kupameccsekről az egyik sportcsatorna
Kevesebb mérkőzést közvetít az Orange Sport Fotó: Pinti Attila

Az új szezon a román labdarúgásban fontos változást hoz a médiapiacon. Az elmúlt években a hazai versenysorozatok közvetítését végző három csatorna egyike, az Orange Sport nem hosszabbította meg a Román Labdarúgó Szövetség égisze alatt zajló versenyekre vonatkozó szerződését. Ebbe a kategóriába tartozik a 2. Liga, a Román Kupa és a Szuperkupa is.

A bajnok Konstancai Farul és a kupagyőztes Sepsi OSK közötti szezonnyitó Szuperkupa-mérkőzés szombaton este már nem volt látható az Orange Sporton.

Az Orange előfizetőknek azonban van más választásuk. A három versenysorozat továbbra is elérhető lesz számukra a Prima Sport csatornáin, amelyek ezentúl is megtalálhatók a szolgáltató kínálatában.

A különbség pedig nem lesz jelentős, hiszen az elmúlt szezonban az Orange Sport és a Prima Sport közös közvetítést kínált a nézőknek, ugyanazokkal a kommentátorokkal.

A Szupeliga 2023/2024-es szezonját viszont a tavalyi évekhez hasonlóan mindhárom nagy sportcsatorna, a Digi Sport, a Prima Sport és az Orange Sport is közvetíti.

A Gsp.ro portál megjegyezte, hogy a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) és a közvetítési jogokat birtokló cég között 2023-ban megköttetett új szerződés a partnerség meghosszabbítását biztosítja addig, amíg a liga jelenlegi elnöke, Gino Iorgulescu hivatalban van, azaz 2027-ig.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.