Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Háromszéki specialitás lett a kupa, halmozzák a trófeákat a Sepsi OSK-nál

Zátyi Tibor 2023. július 08., 22:14 utolsó módosítás: 2023. július 09., 11:34

Negyedik trófeáját, második Szuperkupáját nyerte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a labdarúgó Szuperliga 2023–24-es idényének felvezetőjén szombaton este okos játékkal legyőzte a bajnoki címvédő Konstancai Farult.

Háromszéki specialitás lett a kupa, halmozzák a trófeákat a Sepsi OSK-nál
Zsinórban második Szuperkupát nyerte meg a Sepsi OSK Fotó: frf.ro

Mindkét edző újoncot avatott a szezon első meccsén, a Farul részéről Gheorghe Hagi rögtön a kezdőbe nevezte a csapathoz frissen igazolt Diogo Queirós középhátvédet és Ionuț Vînă középpályást, míg a Sepsinél bemutatkozó Liviu Ciobotariu a Buzăutól érkezett Bogdan Otelițănek adott lehetőséget. A 15 ezer férőhelyes Ilie Oană stadionban nagyjából harmadház volt, a Sepsi OSK-t nagyjából 750 szurkoló kísérte el, a bajnok Farult ennek a számnak a töredéke, míg összesen közel négyezren lehettek a sportlétesítményben.

A meccs első félórájában jóval többet birtokolta a labdát a Farul, a Sepsi csak a védekezéssel volt elfoglalva, a bajnok játékosai pár lehetőséget is kialakítottak, de ezek pontatlanok voltak. A Sepsi a félidő végére kezdett ébredezni, Safranko előtt adódott két lehetőség, a második nagy volt, ám nem tudta legyőzni a kapujából jól kijövő Aioanit.

A lehető legjobban kezdődött a második játékrész a Sepsi számára, a 47. percben jó ritmusú támadás végén Denis Ciobotariu ívelt be a jobb szélről, középen érkezett Ion Gheorghe és hat méterről a hálóba fejelt.

Fotó: frf.ro

A gól felpörgette a játékot, Ștefănescu szinte meglepte a hibázó Aioanit, majd Sali durrantott jó pozícióból fölé.

A 60. perc környékén többször is zavarba jött a Farul védelme, de ezt nem tudta kihasználni a Sepsi, majd az új cseréknek köszönhetően beköltöztek Hagi tanítványai a háromszékiek térfelére. A Sepsinél Matei aktívan részt vett a támadásokban, a 75. percben le is zárhatta volna a meccset, az újabb Farul védelmi hibát követően ismét Aioani volt a megmentő.

Niczuly első – és egyetlen – védését a 82. percben jegyeztük fel, Alibec erős szabadrúgását védte. A hátramaradt időt, egyben a hat perc hosszabbítást is magabiztosan kivédekezte az OSK, okosan húzta az időt, és Andrei Chivulete játékvezető hármas füttyszóját követően kezdődhetett az ünneplés,

negyedik trófeáját, második Szuperkupáját nyerte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A ploiești-i stadion a háromszékiek szurkolóinak hangjától volt hangos, jogosan zengett a „szép volt, fiúk!”

Gheorghe gólöröme, fejese eldöntötte a mékrőzést Fotó: frf.ro

Labdarúgó Szuperliga, 2023–24-es idény, Szuperkupa
Konstancai Farul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1 (0–0)
gólszerzők Gheorghe (47.)
Farul: Aioani – Kiki (Sîrbu, a szünetben), Boli, Queiros (M. Popescu, 62.), Borza – Nedelcu, Vînă (Borgnino, a szünetben), Artean – Ad. Mazilu (Dumitrache, 71.), Alibec, Sali (Rivaldinho, 62.). Edző: Gică Hagi
Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Oteliță (Oroian, 69.) – N. Păun, J. Rodriguez – M. Ștefănescu (Damașcan, 85.), C. Matei (Aganovic, 79.), I. Gheorghe (A. Dumitrescu, 70.) – Safranko (Rondon, 79.). Edző: Liviu Ciobotariu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.