Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Legyőzte és megelőzte gyulafehérvári vetélytársát a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2023. március 17., 18:19 utolsó módosítás: 2023. március 17., 22:12

A korai vezető találat után érvényesítette akaratát a Marosvásárhelyi SE, a pontrúgásokat kihasználva magabiztosan győzte le 3–1-re a Gyulafehérvári CSU csapatát, ezzel utolérte és jobb gólkülönbségével meg is előzte a ranglistán.

Legyőzte és megelőzte gyulafehérvári vetélytársát a Marosvásárhelyi SE
Galérianézet
Fotó: Haáz Vince

A labdarúgó 3. Liga 9-es csoportjának 17. fordulójában pénteken délután a víkendtelepi stadionban rendezett mérkőzés előtt a középmezőnyben található két együttest három pont választotta el egymástól.

Nagyon korán, már a 3. percben megszerezte a vezetést a marosvásárhelyi csapat, Gliga volt jó helyen és a kapufa mellől a hálóba továbbította a labdát. A bekapott gól azonban nem zavarta meg a vendégeket – akiknek csapatkapitánya a szovátai születésű, többek között a Sepsi OSK-nál és az Székelyudvarhelyi FC-nél is játszott Kilyén Szabolcs volt – hamar megvoltak a kisebb lehetőségeik az egyenlítesre, de ez nem jött össze. Ezután leginkább a mezőnyben zajlott a játék, sokáig nem is alakult ki újabb helyzet egyik kapu előtt sem.

Fotó: Haáz Vince

Aztán félóra lejártával veszélyesebbek voltak a gyulafehérváriak, Szántónak egy távoli lövést kellett szögletre mentenie, majd fejessel is közel voltak a gólhoz.

Betalálni viszont a házigazdának sikerült, a 34. percben egy beívelt szabadrúgás után Csala Tibor megduplázta az előnyt.

A szünet előtt mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek, Szántó kétszer ismét közbe kellett avatkozzon, Dumbrăvean és Lupuleț pedig nem voltak eléggé pontosak a kapu előtt.

Jóval határozottabban kezdte a második félidőt a Marosvásárhelyi SE, és hamar belőtték a harmadik találatot, szöglet után ismét Csala Tibor volt eredményes.

Fotó: Haáz Vince

Sokáig azonban nem örülhettek ennek, mivel a vendégcsapat néhány perccel később szépített Vasinc révén. Ezután tovább próbálkoztak a gyulafehárváriak, de újabb helyzetet már nem tudtak kialakítani, mindössze egy távoli lövésig jutottak.

A végéig a hazaiak magabiztosan tartották az előnyüket, és egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelmük.

A mérkőzést követően Sütő Szilárd, a Marosvásárhelyi SE vezetőedzője úgy nyilatkozott, minőségben jobb játékot vár a csapattól, de nem lehet telhetetlen, hiszen nyertek, de ha előre akarnak lépni, akkor az ilyen meccseket hamarabb le kell zárni.

Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak. Az ősszel nagyon jó játékkal többször kikaptunk, fordítottak az ellenfelek, de ezt a mérkőzést stabilan megnyertük egy olyan csapat ellen, amely az őszi szezonban mindössze 17 gólt kapott és az előző fordulóban megverte a Nyárádtőt.

Sokat jelentett a korai gól, majd kihasználtuk a rögzített szituációkat, nagyon örülök, hogy Csala Tibor két gólt szerzett, nagyon jó úton jár az utóbbi időben” – közölte a szakvezető.

Fotó: Haáz Vince

Győzelmével a Marosvásárhelyi SE utolérte és jobb gólkülönbségével meg is előzte vetélytársát, így feljött a hatodik helyre. Az alapszakasz utolsó fordulójában a következő hétvégén a vásárhelyiek a sereghajtó Marosújvári SK vendégeként játszanak, majd az alsóházi rájátszásban folytatják.

Szeretnénk az alsóházat minél jobban zárni. A csapat erősödött, több variációs lehetőségünk van, ki kell mondani, az lesz a célunk, hogy megszerezzük az első helyet és ezzel összességében az ötödik helyen végezzünk, ami egy feljutó csapattól nem lenne rossz teljesítmény”

– jegyezte meg a Sütő Szilárd.

Labdarúgó 3. Liga, 9-es csoport, 17. forduló:

Marosvásárhelyi SE–Gyulafehérvári CSU 3–1 (2–0).

Gólszerzők: Gliga (3.), Csala (34., 54.), illetve Vasinc (57.).
Marosvásárhelyi SE: Szántó – Precup, Dumbrăvean, Barabás, Csiki, Csala, Gliga, Jorza, Osei, Kulcsár – Lupuleț. Cserék: Negrușa – Circa, Greu, Borbély, Caliani, Veress, Moldován, Csáki, Fehér. Edző: Sütő Szilárd.
Gyulafehérvári CSU: Șerban – Kilyén, Kis, Ionică, Cunțan – Amihăesei, Petresc, Paleoca, Toma – Vasinc, Bodea. Cserék: Spinu – Vlad, Albu, Adjani, Stan, Gilyén, Cărăbineanu, Trifu, Popa. Edző: Mihai Manea.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alapszakasz, 17. forduló

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Vajdahunyadi Corvinul
17
16
1
0
59-9
49
2
Gyulafehérvári Unirea
17
9
3
5
33-24
30
3
Nyárádtői Unirea
17
9
2
6
31-25
29
4
Kudzsiri Metalurgistul
17
8
4
5
26-21
28
5
Szászrégeni Avântul
17
6
6
5
20-23
24
6
Marosvásárhelyi SE
17
6
3
8
28-31
21
7
Gyulafehérvári CSU
17
5
6
6
17-20
21
8
Kolozsvári Sănătatea
17
4
2
11
35-50
14
9
Kolozsvári Viitorul
17
3
4
10
14-29
13
10
Marosújvári SK
17
2
3
12
22-53
9

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.