Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupagyőzelemmel megkoronázná egész éves teljesítményét az FK Csíkszereda női csapata

Dobos László 2024. június 08., 09:47

A csapat történetének legjobb eddigi teljesítményét, a bajnoki bronzot szeretné überelni az FK Csíkszereda női futballcsapata szombaton este, amikor Román Kupa döntőt játszik Bukarestben a Kolozsvári U Olimpia ellen.

Kupagyőzelemmel megkoronázná egész éves teljesítményét az FK Csíkszereda női csapata
Galérianézet
Jól ismeri egymást az FK Csíkszereda és a Kolozsvári U Olimpia Fotó: FK Csíkszereda

Nem állt a csíki szakvezetés rendelkezésére a teljes keret a kupadöntőt megelőző héten, különböző okok miatt többen hiányoztak: Péter Kinga, Péter Alexandra, Györgyicze Réka és Serbán Beáta a székely válogatottal a norvégiai Bodø-ban, a Független Labdarúgó Egyesületek szervezetének (CONIFA) világbajnokságán vett részt; Herczeg Andrea a romániai, Androniki Mikalopulu pedig a görög válogatottal játszott az elmúlt napokban Európa-bajnoki selejtezőket; Balog Boglárka, Szőke Eszter és Fülöp Boglárka a székelyföldi klub U17-es csapatával korosztályos bajnoki döntőt vívott és aranyérmet nyert, Tankó Réka kapus pedig nem tudott készülni, mert egy sajnálatos sérülés miatt karja gipszben volt.

Kollár Péternek nem állt rendelkezésére a teljes keret Fotó: FK Csíkszereda

A szombaton 19 órától, a bukaresti Arcul de Triumf stadionban esedékes kupadöntő két résztvevője nagyon jól ismeri egymást, a 2023–2024-es szezonban már többször találkoztak.

A kupasorozat csoportkörében a Kolozsvár győzött 3–2-re, megszerezve ezzel az elsőséget, a csíki lányok pedig a második helyről jutottak tovább az elődöntőbe, ahol 4–2-re verték a Besztercei Gloriát, míg az U Olimpia a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát múlta felül az elődöntőben (7–0). További hat Kolozsvár–Csíkszereda párharcot rendeztek a bajnokságban, két-két csíki és kolozsvári győzelemmel, illetve két döntetlennel zárultak ezek az összecsapások.

Balázs Eszter Fotó: FK Csíkszereda

A szombati kupadöntőben az U Olimpia a favorit, ők csak egy győzelemmel tudnák kiköszörülni azt a csorbát, amit a zsinórban tizenkétszeres bajnoki címet követő idei trónfosztás okozott. A kupasorozatban azonban gyakran borult a papírforma.

Kollár Péter, az FK Csíkszereda vezetőedzője közölte, hogy a győzelemért utaztak el Bukarestbe, azzel az egész éves teljesítményüket meg tudnák koronázni. „Fontos volt, hogy a bajnokságban is helyt álljunk, célkitűzésünk a bajnoki dobogó, illetve a kupagyőzelem.

Kiegyenlített mérkőzésre számítok. Mi tudjuk az erényeiket, valószínűleg ők is tudják a mieinket. Ezen a meccsen a hozzáálláson, az akaraton, az elszántságon, a győzelemnek a megszerzésén lesz a hangsúly. Ki akarja jobban megnyerni ezt a mérkőzést, azé lesz majd a kupa.

Nekem itt Romániában mindenféleképpen ez a legfontosabb meccsem. Lassan másfél éve vagyok itt, és a lányok ez idő alatt elég nagy utat jártak be, karrierjük szempontjából is nagyon fontos ez a meccs” – nyilatkozta Kollár.

Antal Anita Fotó: FK Csíkszereda

Antal Anita, az FK Csíkszereda csapatkapitánya elmondta, hogy nagyon várja mindenki a szombat esti találkozót. „Ez az utolsó mérkőzés ebben a szezonban, mindent egy lapra teszünk fel, és reméljük, hogy győzni fogunk.

Nehéz volt ez a hét, nehezen tudtunk készülni, mert egy páran elmentek a székely válogatottba, két csapattársunk a romániai-, illetve a görög válogatottban szerepelt, voltak sérültjeink is, és még most is vannak, de akik részt vettek az edzésen, azok maximálisan készültek”

– hangsúlyozta Antal Anita, aki a kezdet óta ott van az FK Csíkszeredánál, részese volt annak, hogy a csapat lentről, a nullától jutott el a kupadöntőig, illetve a bajnoki bronzig.

Egész héten komolyan készültek a csíki lányok Fotó: FK Csíkszereda

Balázs Eszter nem titkolta, hogy készültek videóelemzéssel is, megnézték, hogy melyek az erényeik, és mik voltak a gyengeségeik, ezen próbáltak javítani, kiküszöbölni a hibákat. „Az eddigi legfontosabb meccsem lesz itt Romániában a kupadöntő” – közölte Balázs Eszter.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.