Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Nem bírt egymással Lengyelország és Mexikó

Zátyi Tibor 2022. november 22., 20:19

Lengyelország és Mexikó gól nélküli döntetlent játszott egymással a labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, így egyik fél sem tudta kihasználni, hogy Argentína nagy meglepetésre vereséget szenvedett Szaúd-Arábiától.

Nem bírt egymással Lengyelország és Mexikó
Fotó: Noushad Thekkayil/EPA/Agerpres

Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az első fordulót követően Szaúd-Arábia fogja vezetni a C csoportot, pedig ez kedden így alakult.

Az első félidőben végig Mexikó uralta a játékot, a lengyelektől Lewandowskit gyakorlatilag levették a pályáról – az európaiak előtt nem is adódott lehetőség a gólszerzésre. A mexikóiak pedig egyszer találtak kaput, akkor Szczesny hárított, így gól nélkül vonultak szünetre a csapatok.

Térfélcserét követően sem javult fel igazán a játék képe, aztán az 55. percben hatalmas lehetőség hullott a lengyelek ölébe: a játékvezető a VAR-t igénybe véve büntetőt ítélt, ám a tizenegyest meglepetésre Lewandowski gyengén végezte el, így a közönségkedvenc Ochoa kivédte. A mexikóiak pedig Martín révén válaszoltak, ám fejesét Szczesny bravúrral hárította.

A hajrához érkezve egyik csapat sem kockáztatott, a kósza próbálkozásokat pedig hárították a kapusok, így 0–0-val ért véget a mérkőzés.

A csoportot tehát az argentinokat legyőző Szaúd-Arábia vezeti, így nagyon izgalmasnak ígérkezik a következő forduló, amelyben sok minden eldőlhet: a lengyelek az ázsiaiakkal találkoznak, míg Mexikó Argentínával meccsel.

Labdarúgó-világbajnokság, C csoport, 1. forduló
Mexikó–Lengyelország 0–0

Labdarúgó világbajnokság, Katar 2022, C csoport, 1. forduló

2022. 11. 22. 12:00ArgentínaSzaúd-Arábia1-2
2022. 11. 22. 18:00MexikóLengyelország0-0

Labdarúgó világbajnokság, Katar 2022, C csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Szaúd-Arábia
1
1
0
0
2-1
3
2
Lengyelország
1
0
1
0
0-0
1
3
Mexikó
1
0
1
0
0-0
1
4
Argentína
1
0
0
1
1-2
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.