Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Kovács István: tartalékként többet nyertem, mint egyetlen meccsel középbíróként

Székely Sport 2022. december 20., 18:24 utolsó módosítás: 2022. december 20., 18:26

Kovács István játékvezető, akit a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyolc mérkőzésre nevezett tartalékbírónak a katari világbajnokságon, úgy véli, így talán több tapasztalatot gyűjtött, mint amennyit egyetlen találkozón középbíróként szerzett volna.

Kovács István: tartalékként többet nyertem, mint egyetlen meccsel középbíróként
Az idei év volt a legsikeresebb számára, büszke arra, hogy a legmagasabb szinten képviselhette Romániát Fotó: Videófelvétel

A nagykárolyi játékvezető ismertette, hogy a FIFA játékvezetői bizottságának döntése volt, hogy nem vezetett egyetlen mérkőzést sem középbíróként, amit a társaival, Mihai Artene és Vasile Marinescu partjelzőkkel elfogadtak.

„Miután megérkeztünk, megfelelően felkészültünk, akárcsak a többi játékvezető, akiket beválasztottak, hogy részt vegyenek a világbajnokságon. Alapvetően számunkra megtiszteltetés volt, hogy ott lehettünk, és annak bizonyítékaként, hogy elégedettek voltak a felkészültségünkkel, engem és a társaimat nyolc mérkőzésre delegáltak tartalék játékvezetőként. Tapasztalatot szereztünk, amelyek segíteni fognak nekünk a jövőbeli tornákon, a 2024-es Európa-bajnokságon és a 2026-os világbajnokságon” – közölte Kovács István a Román Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának adott interjúban. Hozzátette,

az idei év volt a legsikeresebb számára, büszke vagyunk arra, hogy a legmagasabb szinten képviselhették Romániát, és a jövőben is meg akarnak felelni az európai, a nemzetközi és a hazai szövetségek elvárásainak.

Arra a kérdésre, hogy nem volt-e csalódott, hogy egyik mérkőzésen sem kapott feladatot középbíróként, Kovács István úgy válaszolt, hogy mindenki ezt szeretné, de kiemelte,

ezzel a nyolc meccsel tartalékként talán többet nyert, mint egyetlen meccsel középbíróként.

Kovács István kitért a mérkőzéseken elrendelt, szokatlanul sok hosszabbításpercre is. Mint mondta, a torna előtt volt egy sajtótájékoztató, amelyen Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői testületének vezetője megemlítette, hogy szeretné megnövelni a tényleges játékidőt. „Én is ezen a véleményen vagyok. Amikor sok percet veszítünk el a sérülések, cserék, időhúzások miatt, akkor jó, ha a végén hozzáadjuk a kiesett időt” – jegyezte meg.

A világbajnokságon alkalmazott félautomata lesrendszerrel kapcsolatban elmondta, hogy ezt a rendszert is még tökéletesíteni kell a jövőben. „A technológia egy eszköz a futballban, de úgy gondolom, hogy a jövőben a futballt nem a technológia fogja irányítani a pályáról, hanem továbbra is játékvezetőkre lesz szükség. Biztos vagyok benne, hogy ezt a rendszert is tökéletesíteni fogják, hogy ne forduljanak elő hibák”.

Az egyik legjobb romániai játékvezetőt lenyűgözte a katari világbajnokság szervezése és a stadionokban uralkodott hangulat.

„Örülök, hogy részt vehettem ezen az eseményen, amely a világ legfontosabb sporteseménye. Büszke vagyok, és sok pozitív dologgal tértem haza. Kifogástalan volt a szervezés, a körülmények, a stadionok hangulata, mert öt mérkőzést nézőként élőben láthattam. Mindenről szuperlatívuszokban lehet beszélni, ez egy sikeres világbajnokság volt” – mutatott rá.

A 37 éves Kovács István negyedik játékvezetőként a Katar–Ecuador (0–2), az Uruguay–Dél-Korea (0–0), az Argentína–Mexikó (2–0), a Spanyolország–Németország (1–1), az Ecuador–Szenegál (1–2), a Szaúd-Arábia–Mexikó (1–2) és a Horvátország–Belgium (0–0) csoportmérkőzéseken, valamint a Portugália–Svájc (6–1) nyolcaddöntőben működött közre a katari világbajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.