Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Franciaország készülhet a címvédésre a világbajnokságon

Zátyi Tibor 2022. december 14., 23:10 utolsó módosítás: 2022. december 14., 23:32

A takaréklángon égő Franciaország kétgólos győzelmet aratott a helyzeteit elpuskázó és sérülések miatt nehéz helyzetbe került Marokkó felett szerdán este a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében.

Franciaország készülhet a címvédésre a világbajnokságon
Izgalmas, helyzetekben gazdag meccset játszottak Fotó: Friedemann Vogel/EPA/Agerpres

A franciák már az ötödik percben megszerezték a vezetést, hibázott, majd nem tudott felszabadítani a marokkói védelem, Theo Hernandez pedig közelről a hálóba pofozta a labdát. Az afrikaiak először kaptak gólt a kontinenstornán – Kanada ellen öngólt vétettek, és ugyanakkor először kerültek hátrányba is.

Ez viszont nem látszott meg a játékukon, rohamoztak, ám a helyzeteiket nem tudták kihasználni, továbbá Lloris is védett egy hatalmasat.

Az első játékrész közepén, majd a szünetben is sérülés miatt kellett kényszerű cserét végrahajtsanak a marokkóiak, Amallah és Mazraoui sem tudta folytatni, ez pedig rendesen felborította a terveiket.

Ennek ellenére hajtották az egyenlítő gólt, találatot viszont a franciák szereztek, a csereként beállt Kolo Muani első labdaérintéséből eldöntötte a meccset. Sokat elmond a franciák hozzáállásáról, hogy mindössze kétszer találták el Bono kapuját, ebből két gólt is szereztek.

Marokkó az utolsó sípszóig harcolt, kapufát ollóztak, nagy helyzeteket hagytak ki, gólt viszont nem szereztek, a franciák pedig győzelmüknek köszönhetően ismét bejutottak a döntőbe.

Vasárnap 17 órakor Argentína ellen védhetik meg címüket, ez eddig csak az olaszoknak sikerült 1938-ban, illetve a braziloknak 1962-ben. Mindkét válogatottnak két-két világbajnoki címe van (Argentína 1978 és 1986; Franciaország 1998 és 2018).

Labdarúgó-világbajnokság, elődöntő
Franciaország–Marokkó 2–0 (1–0),
gólszerző Theo Hernandez (5.), Kolo Muani (79.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.