Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Egyértelműen jobbak voltak Messiék, készülhetnek a döntőre

Zátyi Tibor 2022. december 13., 23:07

Lionel Messi vezetésével Argentína magabiztos játékkal simán legyőzte Horvátországot a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében kedden este, így készülhet a vasárnapi döntőre.

Egyértelműen jobbak voltak Messiék, készülhetnek a döntőre
Messi ismét szenzációsan játszott, döntőbe vezette Argentínát Fotó: Ronald Wittek/EPA/Agerpres

Habár Argentína meglepő vereséggel kezdte a világbajnokságot, amikor a szaúdiaktól 2–1-re kikapott, hamar összeszedte magát és 2014 után ismét finálét játszik, ahol Franciaország vagy Marokkó lesz az ellenfele.

Az elődöntőben mindkét fél óvatosan kezdett, magabiztos védekezésre és minimális rizikójú játékra rendezkedett be, így nem csoda, hogy sokáig gyakorlatilag semmi sem történt, a két tizenhatos között zajlott a játék.

Fél óra játékot követően pörgött fel a meccs, egy kiugratást követően Julián Álvarez tizenegyest harcolt ki, amit Lionel Messi magabiztosan értékesített. A labdát többet birtokló horvátok nem tudtak újítani, egy szögletüket követően kerültek még nagyobb bajba, ellentámadásba lendült a dél-amerikai gárda, Julián Álvarez ha kis szerencsével is, de növelte az előnyüket.

A szünetet követően is átengedték a labdát a horvátoknak az argentinok, az előző kiírás ezüstérmese nem tudott feljavulni, habár érkeztek a friss labdarúgók a pályára, nem tudtak veszélyesek lenni.

A meccs a 69. percben dőlt el, ekkor Messi dolgoztatta meg Josko Gvardiolt, majd a hétszeres aranylabdás visszagurítását Álvarez lőtte közelről a hálóba.

Innentől ismét leült a meccs, az argentinok a hármas sípszót várták, a horvátok a szépítő találatot keresték – habár a hajrában volt rá lehetőségük, ez elmaradt.

Argentína a története során hatodszor játszhat vb-döntőt – kétszer nyert (1978, 1986), háromszor veszített (1930, 1990, 2014) –, míg a horvátoknak marad szombati bronzmeccs.

Labdarúgó világbajnokság, elődöntő
Argentína–Horvátország 3–0 (2–0)
gólszerzők Messi (34., 11-esből), Álvarez (39., 69.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.