Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Bombameglepetés: a horvátok megálljt parancsoltak a braziloknak, kiesett a dél-amerikai gárda

Sebestyén Ervin 2022. december 09., 20:07

Horvátország–Brazília összecsapással indult a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőinek sora, a dél-amerikai gárda 120 perc alatt sem tudott mit kezdeni a szervezett védelemmel szemben, büntetőpárbajban pedig továbbra is verhetetlen a horvát gárda, ők jutottak a fináléba.

Bombameglepetés: a horvátok megálljt parancsoltak a braziloknak, kiesett a dél-amerikai gárda
Modric vezérletével mindvégig küzdöttek a horvátok, kiejtették a brazilokat Fotó: Xiao Yijiu/Agerpres/Xinhua

Péntek délután találkozott egymással a két alakulat, amelynek első félidejében a horvátok előtt adódott először lehetőség, azonban Juranovic próbálkozása nem talált kaput. Nem sokkal később Vinícius Júnior járt közel a gólszerzéshez, azonban egy védő tudta blokkolni a lövését.

A szünetig hátralévő időben egyik fél sem tudott több nagy helyzetet kidolgozni, igazságos 0–0-s döntetlennel vonultak pihenőre.

A fordulást követően ritmust váltott a brazil gárda, sorra alakította ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket, viszont a horvátok kapusa rendben útját állta a labdának és bravúrral védett.

Az európai alakulat csak a védekezésre koncentrált, amit remekül csináltak, kihúzták kapott gól nélkül és így a kétszer tizenötperces hosszabbításra is szükség volt.

Az első 15 perc legvégén Neymar került helyzetbe, nagyon higgadtan oldotta meg a ziccert és megszerezte a vezetést Brazíliának (0–1). A második negyedórás játékrészben a horvátok mindent megtettek az egyenlítés reményében, a 117. percben Petkovic megpattanó lövéséből pedig ez össze is jött nekik (1–1). Szétlövések döntöttek a továbbjutóról, a horvátok idegei ezúttal is kötélből voltak, 4–2-re győztek és így ott vannak az eldöntőben, ahol a Hollandia–Argentína párharc győztesével küzdenek meg a fináléba jutásért.

Labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő:
Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1, 1–1), büntetők után: 4–2
gólszerző: Neymar (105+1.), illetve Petkovic (117.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.