Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Hatalmasat fordítottak a csíki lányok, megcsillant a bronzérem előttük

Dobos László 2024. május 12., 14:35

Gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen nyert az FK Csíkszereda a Temesvári Poli ellen a női labdarúgó Szuperliga rájátszásának 10. fordulójában. Vasárnap délben a csíki lányok kétgólos hátrányból fordítottak, és feljöttek a harmadik helyre.

Nagyot küzdött a csíki együttes. Kétgólos hátrányból fordítva szerezték meg a három pontot Fotó: Borbély Fanni

Hideg esőben zajlott a csíkszeredai FK-sportparkban vasárnap a Csíkszereda–Temesvár női labdarúgó-mérkőzés, amelyen a csíki szakvezetés a három nap múlva esedékes, szintén hazai, Beszterce elleni Román Kupa-elődöntőre készülve több alapjátékosát pihentette, csak a második félidőben küldte pályára, Herczeg Andreát és Magyarics Zoét pedig nem is nevezték, mindketten a lelátóról nézték a mérkőzést.

Fotó: Borbély Fanni

A kezdőbe jelölt lányok óriási küzdöttek, és már az 5. percben megszerezték a vezetést, amikor egy védők közé belőtt labdára Györgyicze Réka ért elsőnek, majd a kapus mellett a hálóba gurított (1–0).

Fotó: Borbély Fanni

A folytatásában az alapszakaszgyőztes vendég temesváriak enyhe fölényében zajlott a mérkőzés, a Béga-parti város csapata a szünetig zsinórban három gólt szerzett: Anda Jivan és Teodora Meluță jól helyezett bombalövésekből talált be, Antonia Bratu pedig egy jobb oldali beadást fejelt a felső léc alá (1–3).

Remekül kezdték a második félidőt a hazaiak, a görög idegenlégiós Androniki Mikalopulu bal oldalról leadott távoli lövése kötött ki a temesvári kapuban, majd két perccel később ugyanő bombázott közelről a felső léc alá, így a 49. percben 3–3 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Borbély Fanni

Kiegyensúlyozott volt a játék a folytatásban, a nagyobb helyzetek a csíkiak előtt adódtak, de a temesváriak támadásai is veszélyesek voltak. A 70. percben Antal Anita eltalálta a felső kapufát, majd a 77. percben Balázs Eszter veszélyes lövését szögletre mentette a kapus.

A ráadás harmadik percében büntetőt ítéltek a csíkiak javára: Sara Câmpean kapus szabálytalanul akadályozta Györgyicze Rékát. A 11-est Haraszti Fanni magabiztosan értékesítette (4–3).

Fotó: Borbély Fanni

Az FK Csíkszereda pontszámban beérte a temesváriakat, az egymás elleni mérkőzéseken pedig jobb a Polinál, így a hátramaradt két fordulóban meg is szerezheti a harmadik helyet.

Női labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 10. forduló:
FK Csíkszereda–Temesvári Poli 4–3 (1–3),
gólszerzők Györgyicze Réka (5.), Androniki Mikalopulu (47. és 49.) és Haraszti Fanni (90.+3, büntetőből), illetve Anda Jivan (20.), Teodora Meluță (22.) és Antonia Bratu (40.).
Játékvezetők: Valentin Porumbel (Olteniţa), Gabriel Neagu (Călăraşi) és Ionuț Traian Neacșu (Bukarest). Megfigyelők: Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy) és Mihai Hârlab (Brassó).

Fotó: Borbély Fanni

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Szentes Szabina, Péter Kinga, Bartalis Barbara, Albu Erika, Nyéki Anna, Szőke Eszter, Mitri Rita, Fülöp Boglárka, Györgyicze Réka, Androniki Mikalopulu. Cserejátékosok: Tankó Réka, Böröcz Bettina (kapusok), Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla, Orbán Aranka, Antal Anita, Péter Alexandra, Abos Bianka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Nagy Noémi (másodedző), Ferencz Levente (kapusedző), Antal Alexandra (orvosi asszisztens), Gál Ervin (a csapat képviselője).

Temesvári Poli: Sara Câmpean – Anda Jivan, Nagy Melinda, Antonia Bratu, Claudia Bistrian, Nikoleta Kurja, Roxana Mirea, Teodora Meluță, Shaira Pera, Emilly da Silva Scaramelo, Diana Dawood. Cserejátékosok: Cosmina Roșu (kapus), Laura Sondore, Alexandra Boboc, Andreea Șepețan, Patricia Șerban és Dana Cioablă. Stáb: Mirel Albon (vezetőedző), Sabina Scurtu (erőnléti edző), Petru Țurcaș (kapusedző), Rodica Bogdan (gyúró), Nelu Pera (a csapat képviselője).

Női labdarúgó 1. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Konstancai Farul (nők)
10
7
2
1
17-8
49
2
Kolozsvári U Olimpia
10
5
2
3
14-7
43
3
FK Csíkszereda (nők)
10
4
2
4
13-18
38
4
Temesvári Poli (nők)
10
1
0
9
8-19
38

A következő forduló (május 18–19.) programja: Konstancai Farul–FK Csíkszereda és Kolozsvári U Olimpia–Temesvári Poli.

•  Fotó: Borbély Fanni
Fotó: Borbély Fanni
•  Fotó: Borbély Fanni
Fotó: Borbély Fanni
•  Fotó: Borbély Fanni
Fotó: Borbély Fanni
•  Fotó: Borbély Fanni
Fotó: Borbély Fanni
•  Fotó: Borbély Fanni
Fotó: Borbély Fanni
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.