Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatalmas fizetéssel csábították Adrian Mutut a Kolozsvári CFR kispadjára

Sebestyén Ervin 2024. január 22., 15:41 utolsó módosítás: 2024. január 22., 15:42

Andrea Mandorlini menesztését követően nagyon gyorsan megtalálta az olasz mester utódját a Kolozsvári CFR tulajdonosa, Nelu Varga. Adrian Mutu veszi át a kincses városi együttes irányítását.

Hatalmas fizetéssel csábították Adrian Mutut a Kolozsvári CFR kispadjára
Adrian Mutu újabb romániai csapatot irányíthat, ezúttal a Kolozsvári CFR-nél kapott bizalmat Fotó: Fotbal Club Universitatea 1948/Facebook

Meglepő vereséget szenvedett el a CFR a sereghajtó FC Botoșani otthonában vasárnap délután, aminek következtében Andrea Mandorlinit elküldték a csapattól. Az olasz menedzser 27 találkozón ült a kolozsváriak kispadján, ezalatt 11 győzelem, 9 döntetlen és 7 vereség volt a mérleg.

Nem kellett sokat várni az utódjára, ugyanis már aznap este felhívta Nelu Varga Adrian Mutut telefonon, hogy egyeztessék a részleteket.

„A tárgyalások egyszerűek voltak, nem tartott sokáig, öt perc volt az egész. Nem ez volt az első alkalom, hogy ezek a dolgok szóba kerültek.

Szerettem volna csatlakozni egy ilyen kaliberű csapathoz, azonban nem gondoltam volna, hogy ez ennyire hamar sikerül majd. Ez pályafutásom egyik legnagyobb kihívása, talán a legfontosabb”

– nyilatkozta az eset kapcsán Adrian Mutu.

A korábbi válogatott játékos 2016-ban vonult vissza a labdarúgástól, edzőként eddig az FC Voluntari, a Wahda Reserve (szaúd-arábiai), az U21-es román nemzeti csapat, az FCU Craiova, a Bukaresti Rapid, valamint a Neftchi Baku (Azerbajdzsán) kispadján is ült már, viszont trófeát egyikkel sem sikerült nyernie.

A hírek szerint másfél évre szóló szerződést írt alá, vagyis a 2024–2025-ös idény végéig, a fizetése pedig 15 ezer euró lesz havonta, ennél többet egyik edző sem kap a Szuperligában.

A Kolozsvári CFR legközelebb január 29-én, hétfőn lép majd pályára, saját közönsége előtt fogadja a tizenharmadik helyezett FC Voluntari csapatát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.