Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hárommal vezetett a Sepsi OSK, magyarellenes rigmusba kezdtek a Farul-ultrák

Józsa Csongor 2024. május 04., 11:25

Nem nagyon tudták elviselni a hazai szurkolók, hogy kedvenceik hatalmas hátrányba kerültek, így xenofób skandálással szórakoztatták magukat.

Hárommal vezetett a Sepsi OSK, magyarellenes rigmusba kezdtek a Farul-ultrák
Nem először történik meg, hogy a Sepsi OSK meccsein áll a játék a magyarellenes skandálások miatt. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

A Konstancai Farul–Sepsi OSK péntek esti találkozó 35. percében az eredményjelzőn 0–3 állt, a lelátókról ekkor magyarellenes skandálásba kezdtek az ultrák. A stadion bemondója kétszer is figyelmeztette a nézőket, nyomatékosította, hogy hagyják abba, de ez nem történt meg.

A 42. percben a játékvezető, Adrian Viorel Cojocaru félbeszakította a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásához tartozó összecsapását.

Két perccel később a sípmester újraindította a találkozót, miután a lelátó megváltoztatta a repertoárt, és a hazátlanok helyett a „Románia, Románia!”, a „Szabadságot a szurkolóknak!”, illetve a Román Labdarúgó-szövetség vezetőit szidva skandálták.

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK vezérigazgatója keményen kommentálta a jeleneteket: „Nagyon csúnya, ami történt! Amióta a Farul megérkezett a Szuperligába, és jönnek a szurkolók, rendre gondok vannak Ovidiuban. És ez minden évben így van.

Így viselkedni 2024-ben nagyon kínos. Nem tudom, hogy az eredmény miatt voltak-e dühösek, mert mindig ugyanezt a megnyilvánulást kapjuk részükről”

– fejtette ki Prosport szerint Hadnagy.

A Farului játékosai is próbálták a kedélyeket lecsillapítani, a lelátó elé mentek, és arra kérték a drukkereket, hogy hagyják abba az magyargyűlölő skandálásokat.

A játékmegszakítások miatt a félidőt hét perccel meghosszabbították, a legvégén a háromszékiek 4–1-re diadalmaskodtak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.