Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Háromgólos győzelemmel startolt az alsóházban a KSE

Daczó Hodor Barna 2024. március 30., 19:03

Szombaton a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának első játéknapján a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán győzte le a Tatrangi Ciucaș csapatát.

Háromgólos győzelemmel startolt az alsóházban a KSE
A KSE szombati kezdő tizenegye Fotó: Rancz Lajos

Az összecsapás folyamán a két gárda nem csak egymással, hanem a nagy meleggel is meg kellett küzdjön. Az első negyedórában volt egy tizenegyes gyanús eset, azonban a játékvezető továbbot intett.

Egy kis időre a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 21. percben egy gyors ellentámadás végén Rácz Albert kapuja mellé gurította a labdát, közvetlenül utána pedig Coltofeanu járt el hasonló módon.

A hidratálási szünet inspirálónak bizonyult a kék-fehérek számára, és a 28. percben Gergely a védőről lepattanó labdát 13 méterről a bal sarokba helyezte (1–0). Szinte azonnal egyenlíthettek volna a vendégek, azonban Popescu 25 méterről leadott bombája a keresztlécen csattant.

A kézdiek nem elégedtek meg az egygólos előnnyel, előbb Perényi kapáslövése akadt el a védőben,

majd a 41. percben a kapussal egyedül maradt Ketesdi nem tévesztett célt, beállítva az első játékrész eredményét: 2–0.

Egy órányi játék után remek góllehetőség adódott a hazaiak előtt: Zölde remek előreívelését Gergely szépen átvette a tizenhatos vonalán, ám ahelyett, hogy kapura tört volna, Ketesdinek passzolt, kinek határozatlanságát kihasználva a tatrangi védő mentett. A következő pillanatokban Sütő fejese ment kevéssel fölé, tíz perccel később pedig Zölde beadását Turcu fejelte erőtlenül és eredménytelenül kapura.

A hajrában a csapatok felváltva dolgoztak ki gólhelyzeteket. A 85. minutumban Turcu lövése ment mellé, két perccel később pedig Popescu bombázta Albert kapuja mellé a labdát.

Miután a csereként beállt Veres 6 méterről nem talált be a kapuba, Botorok a 93. percben a kapus mellett gurította a hálóba a labdát, beállítva a 3–0-s végeredményt.

Kézdivásárhelyi SE – Tatrangi Ciucaș 3–0 (2–0),
gólszerzők: Gergely (28. perc), Ketesdi (41.) és Botorok (90+3.).

KSE: Albert – Zöld, Gergely, Bînță, Cîrstian, Sütő, Albu, Agafiței, Ketesdi, Turcu, Perényi. Cserék: Bunduc, Kerestély, Fábián, Fülöp, Demeter, Dobos, Bandi, Botorok, Veres. Edző: Călin Moldovan
Tatrangi Ciucaș: Cauca – Mitroi, Dascălu, Jude, Komáromi, Opra, Rauta, Popescu, Coltofeanu, Badea, Rácz. Cserék: Szántó, Lenghen, Galborcea, Pavel, Plumb, Tocari, Racz, Iordache, Elek. Edző: Nicolae Liviu.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 1. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
1
1
0
0
3-1
32
2
Kézdivásárhelyi SE
1
1
0
0
3-0
22
3
Viitorul Curița
1
1
0
0
2-0
19
4
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
1
0
0
1
0-2
16
5
Tatrangi Ciucaș
1
0
0
1
0-3
13
6
Brassói SR Municipal
1
0
0
1
1-3
7

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.