Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Harmadik helyen végzett Székelyföld a CONIFA-vébén

Zátyi Tibor 2024. június 06., 17:57

Véget ért Székelyföld női labdarúgó-válogatottjának a Bodø-ben rendezett CONIFA-világbajnokság, utolsó mérkőzésén, csütörtökön délután alulmaradt a címvédő FA Sapmival szemben.

Harmadik helyen végzett Székelyföld a CONIFA-vébén
Két nap alatt kétszer feszült egymásnak Székelyföld és Sápmi válogatottja Fotó: Nicholas Noreng/Sportskollektivet

Kijött a két nap alatt lejátszott négy mérkőzés – közülük kettő éjfélkor – miatti fáradtság és az eredmények alakulása okozta frusztráció is a lányokon, hiszen már az utolsó meccs előtt eldőlt, nem tudnak bejutni a vébédöntőbe. Székelyföld válogatottja az utolsó percekben kapott góllal kikapott a harmadik csoportmeccsén Tamil Eelamtól, így minden esély elszállt, hogy bejusson a szombati fináléba.

Emiatt a második Sápmi–Székelyföld találkozónak csak a hazaiak számára volt tétje, hiszen amennyiben a címvédő nyer, akkor a csoport élén zár, míg a székelyeknek nem volt esélyük elmozdulni a harmadik helyről.

A lappföldiek erősen kezdtek, már a második percben egy gyors támadás végén megszerezték a vezetést, előnyüket pedig a 11. percben egy szögletet követően kettőre növelték. Fél óra játékot követően Székelyföld esélye a pontszerzésre minimálisra csökkent, hiszen ekkor Lengyel jött ki a kapujából és a tizenhatos vonalánál szabálytalankodott az ellenfél játékosával szemben, a játékvezető kissé szigorúan döntött, amikor felmutatta a piros lapot.

Emberhátrányban még nehezebb volt tartani a lépést a frissebb hazaiakkal, akik a második játékrészben még egyszer betaláltak, így 3–0-ra nyerték a mérkőzést. Egy találkozó még hátra van a csoportkörből, csütörtökön éjfélkor rendezik a vébédöntő főpróbáját, amikoris Sápmi összecsap Tamil Eelammal. A finálét pedig szombaton 15 órakor kezdődik.

2. CONIFA női labdarúgó-világbajnokság
Sápmi–Székelyföld 3–0 (2–0),
kiállítva Lengyel (Székelyföld, 32.).
Székelyföld: Lengyel – Dénes, Péter K., Krall, Vincze – Csüdör (Salamon, 35.), Kis (Márton, 61.), Mikola (Incze, 61.) – Péter A. (Ardelean, 61.), Bíró (Kristó, 21.), Györgyicze. Szövetségi kapitány: Albu László.

Eddigi eredmények: Tamil Eelam–Székelyföld 2–2, Sápmi–Székelyföld 2–0, Sápmi–Tamil Eelam 2–0, Tamil Eelam–Székelyföld 1–0.
A csoport állása: 1. Sápmi 9 pont (7–0), 2. Tamil Eelam 4 (3–4), 3. Székelyföld 1 (2–8).
További program

– pénteken (június 7.) 0 órától Sápmi–Tamil Eelam;
– szombaton (június 8.) 15 órától döntő, majd záróünnepség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.