Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hamarabb térhetnek vissza a nézők a futballstadionokba?

Zátyi Tibor 2021. november 05., 13:40

A vártnál korábban kinyithatnak a focistadionok kapui – jelentette be a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke, Răzvan Burleanu, így a november 11-ei Románia–Izland vébéselejtezőt nézők előtt rendezhetik meg.

Hamarabb térhetnek vissza a nézők a futballstadionokba?
Mindent a válogatott vébéálmainak beteljesüléséért. Csütörtökön nézőkkel töltenék meg a Steaua Stadiont Fotó: FRF

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) két hete jelentette be, hogy a tomboló koronavírus-járvány miatt október 25-étől a sportesemények – beleértve a labdarúgó-mérkőzéseket is – legalább harminc napig zárt kapusak lesznek az országban.

A hét közepén viszont friss információkkal szolgált a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke,

Răzvan Burleanu: tárgyalásokat folytatott a CNSU képviselőivel, és mint mondta, nagy esélyt lát arra, hogy a futballszurkolók korábban visszatérhetnek a stadionokba, akár már hétfőtől.

Az FRF elöljárója elmondta, amennyiben megnyílnak a stadionok kapui, továbbra is be kell tartani az érvényben lévő egészségügyi előírásokat, azaz csak oltott személyek, vagy a betegségen legalább 15 napja és legfeljebb 180 napja átesett emberek mehetnek be a sportlétesítményekbe.

Az Izland elleni vébéselejtező előtt még az ifjúsági és sportminisztérium közbelépésére is szükség volt, hogy a beutazó szigetországiaknak a CNSU felmentést adjon a járványügyi korlátozások alól és így az északiakat elszállásolhatják bukaresti hotelben

– ellenkező esetben Románia zöld asztalnál 3–0-ra elveszítette volna a meccset.

A stadionkapuk szurkolók előtti megnyitásáig viszont számos mérkőzést rendeznek. Az élvonalban az odavágók zárulnak, szombaton este fél kilenckor a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az U Craiova 1948 vendége lesz.

A másodosztályban az FK Csíkszereda hazai pályán játszik, szombaton 11 órakor a Viitorul Pandurii Târgu Jiut fogadja, a mérkőzést élőben közvetítik az Erdély TV-ben, illetve a csíki klub Facebook-, illetve YouTube-csatornáján.

A 3. Ligában csoportját vezető Székelyudvarhelyi FC-re rangadó vár, ugyancsak szombaton a harmadik FC Pucioasa vendége lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.