Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ghioane lemondott, de Suciu sem elégedett a brassói kupamérkőzés után

Dobos László 2021. szeptember 09., 10:53 utolsó módosítás: 2021. szeptember 09., 10:54

Magabiztos győzelemmel jutott a labdarúgó Román Kupa legjobb 32 együttese közé a 2. ligás FK Csíkszereda, amely szerdán 6–2-re győzött a 3. ligás Brassói SR Municipal otthonában. A kupameccs után a két csapat edzője nyilatkozott.

Ghioane lemondott, de Suciu sem elégedett a brassói kupamérkőzés után
Valentin Suciu vezetőedző szerint az FK Csíkszereda még nem játssza azt, amit elvárnak Fotó: Pinti Attila

A vesztes kupameccs után lemondott a házigazdák vezetőedzője, a korábban tíz évet a Dinamo Kijevnél futballozó, kézdivásárhelyi születésű, 20-szoros román válogatott Tiberiu Ghioane. „Nincs sok mondanivalóm, lemondok. Jó volt dolgozni a fiúkkal, de csak ennyit tudtam elérni.

Egy sokkra, egy újraélesztésre van szükség a csapatnál egy ilyen eredmény után. A négygólos vereség, az eredmény egy dolog, de a játékunk katasztrofális volt. A csíkiak több góllal is győzhettek volna, mert a mi kapusunk volt a meccs hőse.

Kiestünk a kupából, kevés pontunk van a bajnokságban, fájdalmas az eset. Lehet korrigálni a helyzetet, de nélkülem. Remélem jót tesz a csapatnak az én távozásom, és javítanak a bajnokságban. Én ennyit tudtam, és köszönöm mindenkinek, hogy együtt dolgozhattunk” – mondta Ghioane.

Bár csapata négy góllal nyert, Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője nem volt teljesen elégedett csapata játékával. „Öt elveszített mérkőzés után, a hatodikon sikerült győzni. Gólokat is tudtunk rúgni, és ha gólokat lövünk, akkor jön a győzelem is. Nagy szükség volt rá.

Morálisan fontos volt, és remélem, hogy ez egy kicsit a játékosokat fel fogja éleszteni, a hétfői, Kolozsvári U elleni mérkőzéshez pozitívan tudunk hozzáállni. Egyéni tévedések, taktikai hibák a Brassó ellen is voltak, de olyan volt az ellenfél, hogy nem tudta teljes mértékben kihasználni. Azon kell dolgoznunk, hogy ne legyenek ilyen tévedéseink”

– nyilatkozta a csíkiak vezetőedzője.

Suciutól megtudtuk, hogy a sérüléssel küszködő játékosok közül Szufián Dzsebari és Csürös Attila visszatért, jó úton halad, és reménykednek Apró Claudiu és Bor Dávid felépülésében is. A szakember elmondta, hogy visszatértek és péntektől a csapattal végzik a felkészülést a korosztályos válogatottak akcióin részt vevő játékosok: a U21-es válogatottba behívott Gyenge Szilárd kapus, az U20-as válogatottal meccseket játszó Szondi Botond és Bogdan Rotar, illetve az U19-es válogatott összetartásán részt vevő Gergely Botond, akik hiányoztak a Brassó elleni kupameccsen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.