Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fortuna istennő kegyei kellenek a foci Eb-jegyekhez

Józsa Csongor 2023. december 20., 13:20

Több mint szerencsésnek mondhatja magát majd az a szurkoló, aki ott lesz a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság magyar és román találkozóin. Temérdek számú jegyigénylés futott be.

Fortuna istennő kegyei kellenek a foci Eb-jegyekhez
Aki a lelátóról követheti majd Soboszlaiékat, az valóban szerencsés lesz Fotó: Haáz Vince

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) először októberben hirdette meg a jövő évi Európa-bajnokságra, az EURO 2024-re a belépők értékesítését. Az első körben 1,2 millió jegyet adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda német válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert.

A második körben már húsz válogatott szerzett indulási jogot a tornára – sőt, kisorsolták mind a magyar, mind a román csapat csoportját –, és ezen együttesek szurkolói juthatnak belépőhöz. Jelenleg ez a szakasz zajlik.

A pótselejtezők befejezése után, 2024 március vagy április a következő lehetőség jegyek rendelésére a harmadik értékesítési fázisban.

Fotó: Haáz Vince

Aki szerencsétlenül járt mindhárom értékesítési fázisban, az még a torna előtt röviddel vásárolhat esetleges maradékjegyeket, például amelyek a kifizetetlen jegyek miatt gazdátlanul maradtak, de a rendelkezésre álló mennyiség valószínűleg korlátozott lesz.

A magyarok az élmezőnyben

Az UEFA pár napja hozta nyilvánosságra, hogy világszerte Magyarországról érkezett az egyik legtöbb jegyigénylés Albánia, Törökország, Anglia és Horvátország mellett – a románok nincsenek az élbolyban.

206 tagállamból kaptak kérelmet az elérhető jegyekre.

Az óriási túljelentkezés következtében a jegytulajdonosokat a sorsolás útján választják ki, január végéig mindenkit értesítenek, hogy megszerezték-e az igényelt belépőket a kontinensviadalra.

Felhívják a figyelmet, kizárólag a hivatalos oldalon vegyen minden szurkoló jegyet, a potenciális csalások elkerülése végett. Aki december 12-éig nem igényelt jegyet, az valószínűleg csak így tud majd jegyhez jutni a jövőben.

Fotó: Haáz Vince

A jegyek ára 30-tól 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt. A tavalyi, katari világbajnoksághoz hasonlóan a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át.

Az UEFA megjegyzi, minden résztvevő nemzeti szövetség 10 ezer jegyet kapott a szurkolói számára minden egyes mérkőzésre,

és több szövetség sikeresen értékesítette a teljes jegykontingensét közvetlenül saját szurkolói klubjainak, a meghatározott értékesítési elveknek megfelelően. A fennmaradó jegyeket az UEFA által lebonyolított sorsolás keretében osztják ki.

Mind a magyar, mind a román szövetség viszont nem foglalkozott ennek értékesítésével, hanem az UEFA-ra bízta azt, így a szurkolók csak a hivatalos platformról igényelhetnek, sorsolás alapján juthatnak EURO 2024-es jegyekhez.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában. Marco Rossi együttese először június 15-én Svájc ellen lép pályára Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig Skóciával játszik egyformán Stuttgartban. A románok június 17-én, Münchenben kezdenek a pótselejtezőből érkező ellenlábassal, aztán 22-én Belgium lesz az ellenfelük Kölnben, míg a csoportkört Frankfurtban zárják június 26-án a szlovákok ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.