Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

FIFA-játékvezető fújja a sípot az osztályozó visszavágóján

Zátyi Tibor 2024. május 26., 19:24 utolsó módosítás: 2024. május 26., 22:31

Kijelölték az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo, a labdarúgó Szuperligába jutásért kiírt osztályozó visszavágójára a játékvezetőket, a hétfő esti mérkőzés a kolozsvári Horațiu Feșnic kezdő sípszavára kezdődik.

FIFA-játékvezető fújja a sípot az osztályozó visszavágóján
A mindössze 34 éves játékvezető idén az Európa Ligában is több meccset levezetett Fotó: Ionuț Anghel/Agerpres

Horațiu Feșnic idén 25 mérkőzésen volt középbíró, ezeken 97 sárga lapot, egy második sárga utáni pirosat és két egyből piros kártyát mutatott fel, illetve 12 büntetőt ítélt.

FIFA-játékvezető is, tagja Kovács István csapatának a Bajnokok Ligájában, negyedik bíróként ott volt az Internazionale Milano–Atlético Madrid nyolcaddöntő első mérkőzésén (1–0), illetve a Barcelona–PSG negyeddöntős visszavágón (1–4) is. Az Európa Liga csoportkörében három meccset vezetett (Arisz Limasszol–Rangers 2–1, Bayer Leverkusen–Qarabag 5–1, Maccabi Haifa–Stade Rennais 0–3).

Feșnic volt a másik osztályozós párharc, a Botoșani–Mioveni első meccsének (1–0) játékvezetője is.

A 34 éves kolozsvári sípmester partjelzői George Neacşu (Câmpulung Muscel) és Alexandru Filip (Konstanca) lesznek. A videóbíró szobában Florin Andrei (Marosvásárhely) és Claudiu Marcu (Konstanca) ül majd. A játékvezetők megfigyelője Ioan Onicaș (Zilah), míg a mérkőzés megfigyelője Sorin Vădana (Kolozsvár). A csíkszeredai stadionban ezen a találkozón fogják először alkalmazni a videóbíró (VAR) technológiát.

A Dinamo múlt hétfőn 2–0-ra nyert az első mérkőzésen, így komoly lépést tett, hogy jövőre is az élvonalban focizzon. Az FK Csíkszeredának közel tökéletes játékra és sok gólos győzelemre van szüksége a hétfőn 20 órától kezdődő hazai mérkőzésen ahhoz, hogy búcsúztassa neves ellenfelét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.