Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ez nem semmi: az első kalapból húzzák a magyarokat

Székely Sport 2022. szeptember 24., 12:16

A Nemzetek Ligájában való sikersorozata elképesztő magasságokba repítette a magyar labdarúgó-válogatottat: Marco Rossi csapata az első kalapból várhatja majd a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását.

Ez nem semmi: az első kalapból húzzák a magyarokat
Ez más nem mese Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) október 9-én, vasárnap 13 órakor Frankfurtban tartja az Eb-selejtező sorsolását – emlékeztet cikkében az M4 Sport.

Az 53 tagállamot 10 (7 ötfős és 3 hatfős) csoportba osztják majd szét, a küzdelmeket a szokásoknak megfelelően oda-visszavágós rendszerben bonyolítják. Az Eb-re a tíz csoport első és második helyezettjei automatikusan kvalifikálnak, ehhez jön még három nemzet a pótselejtezőből – így 23-an csatlakoznak a házigazda Németországhoz. Az Eb-rendező jogán kijutott németek mellett a kizárt Oroszország nem indul még a selejtezőben, ezért vesz részt 55 helyett 53 tagállam a sorsoláson.

A kalapok beosztása a következőképp alakul: az 1-5-ös kalapokba 10-10 válogatott kerül, míg a hatodikba a három leggyengébb. Hogy melyik nemzet melyik kalapból indul, a 2022–23-as Nemzetek Ligájában elért eredmények, a válogatottak végső, összesített sorrendje határozza meg. Ezt a sorrendet pedig a csoportban elért helyezés.

Mivel az A divíziós magyar válogatott csoportja második helyénél hátrébb már nem végezhet, biztosan ott lesz a Nemzetek Ligája 10 legjobb helyen végző nemzet között, így garantáltan az első kalapból várhatja a sorsolást. A mostani állás szerint még Belgium, Horvátország, Dánia, Olaszország, Hollandia és Spanyolország lesz kiemelt.

A teljes cikket az M4 Sport honlapján olvashatják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.