Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Mancini szerint sikerült érvényesíteni az akaratukat, az angol kapitány vállalta a felelősséget

Székely Sport 2021. július 12., 14:04 utolsó módosítás: 2021. július 12., 14:09

Olaszország válogatottja tizenegyespárbajban nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokság londoni döntőjét a hazai pályán játszó Anglia ellen, és története második kontinensbajnoki címét szerezte meg az 1968-as siker után. A finálé után a szakvezetők nyilatkozataiból válogattunk.

Mancini szerint sikerült érvényesíteni az akaratukat, az angol kapitány vállalta a felelősséget
Fotó: UEFA

Az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini könnyeivel küszködve értékelt: „Nagyon hamar gólt kaptunk, és utána egy darabig szenvedtünk, mire kikerültünk a hatása alól. Ezt követően viszont uralni tudtuk a játékot, végig a mi akaratunk érvényesült. A játékosok fantasztikusan teljesítettek, valami hihetetlent hajtottak végre, és nagy öröm volt látni őket a pályán, a szurkolókat pedig a lelátón ünnepelni, és látni annak az eredményét, amiért az elmúlt három évben dolgoztunk” – mondta. Mancini kihangsúlyozta, hogy sikerült komoly egységet kialakítani a csapaton belül, a játékosok tisztelik egymást.

Mancini irányításával az olasz válogatott tovább növelte parádés sorozatát, immár 34 meccse veretlen, legutóbb 2018 őszén kapott ki. Egy mérkőzésre van a világrekord beállításától, Brazília és Spanyolország a csúcstartó, mindketten 35 találkozón keresztül maradtak legyőzhetetlenek.

Gareth Southgate, az angolok kapitánya a mérkőzést követően vállalta a felelősséget. „A lehető legjobban felkészültünk a tizenegyesekre, ami pedig történt, az az én felelősségem, én választottam ki a srácok közül, hogy kik rúgjanak. Senki sincs egyedül, mi egy csapat vagyunk, együtt nyerünk, mint ahogy együtt is veszítünk. Az én döntésem volt az is, hogy Saka legyen az utolsó rúgó, hogy megadjam neki a lehetőséget. Ezért én vagyok a hibás, nem ő, nem Rashford, de nem is Sancho. Nyilvánvalóan a legrosszabb dolog a világon, ha tizenegyesekkel kapsz ki. Nem a mi éjszakánk volt a mai, de remek tornán vagyunk túl, büszkének kell lennünk, és emelt fővel kell távoznunk” – nyilatkozta Southgate.

Az olaszok 22 éves kapusát, Gianluigi Donnarummát, aki a döntőben két tizenegyest is hárított, megválasztották az Eb legjobbjává, míg az egyenlítő gólt szerző Leonardo Bonucci a döntő legértékesebb játékosa lett. 

A torna legjobb fiatal játékosának a spanyolok és az FC Barcelona 18 éves középpályását, Pedrit választották meg. A gólkirályi címen a portugál Cristiano Ronaldo és a cseh Patrik Schick osztozott 5–5 találattal. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.